23948sdkhjf

Idre öppnar 2 backar

Tack vare bra förhållanden med kyla och torr luft har snöproduktionen på Idre Fjäll kommit igång tidigt. Det gör att Idre Fjäll öppnar upp minst 20 skidbackar till julhelgen.
Det är mycket snö som tillverkas av snösystemet. Under en vinter tillverkar Idre Fjäll så mycket snö att det går att fylla hela Globen.

– Vi startade skidsäsongen en vecka tidigare än planerat och nu ger vi våra jul- och nyårsgäster mängder av härlig skidåkning, säger Joacim Johansson, vd.

Idre Fjäll har haft en långsiktig strategi att utveckla snösystemet och har investerat 62 miljoner kronor de senaste tre åren och de senaste 5 åren hela 97 miljoner kronor.

Idre Fjäll var en av de första anläggningarna i Sverige med snökanoner, redan 1978 installerades den första snökanonen på Idre Fjäll.

Idre Fjäll gillar familjer och familjer gillar Idre Fjäll. Både sommar och vinter är Idre Fjäll en av de större anläggningarna inom den svenska fjällvärlden.

Det finns cirka 7 800 bäddar på Idre Fjäll och varje år har Idre Fjäll cirka 600 000 gästnätter, varav cirka 150 000 är under barmarkstid. Idre Fjälls målgrupper förutom familjer är företag/konferens och idrott.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078