23948sdkhjf

Lars Sandberg chef på nytt storhotell

Lars Sandberg blir hotelldirektör på Scandics nya flaggskepp Grand Central i centrala Stockholm. Han kommer närmast från en tjänst som chef på spa-anläggningen Hasseludden Yasuragi.
Med rekryteringen av Lars Sandberg fortsätter Scandic att stärka sin position som en innovativ hotellkedja som satsar på nya spännande koncept.

Lars Sandberg har en gedigen bakgrund inom hotellbranschen och har arbetat med olika hotell och hotellkoncept sedan år 2000, bland annat som vd för Tage Hotels med dåvarande Lydmar Hotel och Grythyttans Gästgivaregård, vd för First Hotel Reisen och direktör för Radisson SAS Plaza Hotel i Västerås.

Dessförinnan var han under 1990-talet vd för Sturebadet.

Lars Sandberg, varför väljer du cityläge framför spa nära naturen?

– Det är en spännande utmaning att vara med från början och öppna ett storhotell i centrala Stockholm. Det blir en möjlighet att bryta ny mark och utveckla Scandics hotellportfölj.

Vad är det hos Scandic som lockar dig?

– Scandic befinner sig i en förändringsprocess vilket är spännande. Det gäller både den nya koncernchefen och ledningen men också de satsningar på nya hotell och koncept som Scandic jobbar med.

– Att man tar in personer från olika branscher borgar för att det kommer att ske förändringar och att man är öppen för nya impulser vilket jag ser som mycket positivt.

Vilka är dina största utmaningar som hotelldirektör för Scandic Grand Central?

– Det gäller att göra rätt från början. Gästernas omdömen är förstås A och O och alla delar måste stämma. En viktig sak som ofta tar tid är trimma in är bar och restaurangverksamheten. För Scandic Grand Central måste allt vara på topp från dag ett. Vi har förväntningar på oss och många nyfikna blickar.

- Eftersom hotellet är helt nytt på en redan etablerad hotellgata måste stort fokus läggas på marknadsföringen för att etablera varumärket och hitta nya målgrupper och gäster.

Vilka är de tre viktigaste detaljerna på ett hotell?

- Läget förstås! Och lobbyn, att den känns välkomnande i allt från belysning, receptionsdiskens placering till personalens bemötande. Här ska man känna sig välkomnad och det är viktigt att det är lätt att orientera sig, det skapar trygghet hos gästen.

– Men hur trevligt hotellet och lobbyn än är så kan man inte komma ifrån att det allra viktigaste är att man är ärlig mot gästerna och att de värderingar man har genomsyrar allt.

Hur känns det att flytta från harmonin och lugnet på Hasseludden Yasuragi till Stockholms mest centrala läge?

– Jag lockas av kontraster och även jobbet på Hasseludden är fartfyllt. Det är faktiskt inte så mycket tofflor och morgonrock på jobbet där heller.

Till sist, hur gör du för att behålla lugnet?

– Det beror inte på hotellet, utan det sitter i min egen grundtrygghet. Jag är en lugn och trygg norrlänning, oavsett var jag jobbar!

Scandic Grand Central är Scandics nya flaggskepp med drygt 400 rum, möteslokaler, restaurang och en stor hotellbar/lounge öppen för alla.

Det nya hotellet mitt i centrala Stockholm byggs på klassisk mark och öppnar hösten 2011.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079