23948sdkhjf

Bo som du vill i Tyskland

I Tyskland finns ett stort antal övernattningsmöjligheter att välja på, meddelar Tyska Turistbyrån.
Gillar du Japan, men har inte tillräckligt med tid att ta dig dit på en semester?

Då kan du åka till Hamburg och bo på Nippon Hotel, som är inrett i japansk stil, inklusive de traditionella pappersväggarna shoji och den typiska japanska mattan tatami . På hotellet finns även en populär japansk restaurang.

Om man tycker om ovanlig arkitektur kan man ta sig till Magdeburg och bo i ett av de 42 rummen på Hotel in der grünen Zitadelle. Byggnaden, som blev klar 2005, ritades av konstnären Friedensreich Hundertwasser i den för honom typiska stilen.

Ett annat hotell med en intressant – fast mer futuristisk – arkitektur är Kameha Grand Hotel i Bonn. Fast det bara har funnits i cirka ett år har det redan fått ett antal utmärkelser.

I Kaiserslautern finns det ett hotell som tidigare var ett fängelse. Där kan gästerna bo i (renoverade) fängelseceller.

Hotellet har det mycket passande namnet Alcatraz Hotel. Här finns även vanliga hotellrum (kallade för komfortrum och sviter ) och konferensfaciliteter.

I ett fotbollsland som Tyskland måste det naturligtvis också finans ett hotell på en fotbollsarena.

Hotellkedjan Lindner Hotels öppnade 1999 Tysklands första stadionhotell på BayArena, där vanligtvis Bundesligalaget Bayer 04 Leverkusen brukar spela sina matcher och där fyra matcher kommer att spelas under damfotbolls VM nästa år.

Nya spahotell finns också att tillgå vid den tyska Östersjökusten Under våren 2011 kommer hotellkedjan Upstalsboom att öppna ett spahotell i Kühlungsborn , som ligger tre mil väster om Rostock, och som under mitten/slutet av 1800-talet utvecklades till en badort.

Hotellet kommer att ha 170 rum och sviter samt en spa- och wellnessavdelning på 1 300 kvadratmeter.

Under sommaren 2011 kommer hotellkedjan Steigenberger att inviga ett spahotell på ön Usedom, närmare bestämt i orten Heringsdorf, som också har varit en populär badort sedan 1800-talet.

Hotellet kommer att ha drygt 150 rum och sviter samt en spaavdelning på 2 000 kvadratmeter.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094