23948sdkhjf

Ny möteschef på Gotland

Gotlands enda kongressbyrå har rekryterat ny verksamhetschef. Oanad kongresskompetens fanns att tillgå på ön och jobbet har gått till Lovisa Thuresson, tidigare projektledare för kongresser i Stockholm och nu nyinflyttad till Gotland.
Under hösten har styrelsen för PCO Gotland sökt efter en ny chef för verksamheten och man var tämligen säker på att få söka lämpliga kandidater utanför ön.

Lovisa Thuresson blir ny verksamhetschef i bolaget från 1 mars 2011. Hon har tidigare bott och arbetat med kongresser i Stockholm. Hon flyttade till Gotland med familjen redan i somras och har fram tills nu varit mammaledig.

– Att få en verksamhetschef med den möteskompetens som Lovisa Thuresson sitter på väntade vi oss inte riktigt att hitta på ön, säger Niklas Harlevi , delägare i bolaget.

Niklas Harlevi säger vidare att man från styrelsens sida ser ljust på framtiden för mötesindustrin på Gotland, lågkonjunkturen är avklarad och bättre tider nalkas.

PCO Gotland hjälper årligen flera stora kongresser med administration av mötesdeltagare, sociala arrangemang och bokning av såväl boende som transporter.

Inför 2011 ser bokningsläget mycket bra ut och företaget kommer under sensommaren att hantera Kirurgveckan på Gotland, ett möte med över 2000 deltagare.

– Visby är en unik och vacker mötesplats med stor potential och jag ser det som en fantastisk möjlighet att få vara med och leda arbetet med utvecklingen av bolaget och mötesnäringen på min nya hemort, säger Lovisa Thuresson .

GTS Bokningsservice AB – PCO Gotland ägs till lika delar av Gotlands Konferens & Turistservice AB (GTS) och NT Management AB. Bolaget har fem anställda och kontor i centrala Visby samt en säljare i baserad i Stockholm.

Bolaget hjälper företag och organisationer att administrera och boka stora som små möten och event.

GTS har mer än 30 års erfarenhet av gotländsk turism och driver bland annat anläggningarna Tott Hotel Visby och Visby Strandby. NT Management driver Wisby Strand Congress & Event i Visby. (PCO: Professional Congress Organizer).

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062