23948sdkhjf

Finska Omena öppnar Stockholmshotell

Byggbolaget Arcona har av Stadsmuren/Metall fått uppdraget att skapa den finska hotellkedjan Omena hotels första hotell i Sverige.
Arcona vann projektet att förvandla Torsgatan 10 i Stockholm till den finska hotelloperatören Omenas första etablering i Stockholm.

Arbetet har redan påbörjats och hotellet planeras stå klart i början av 2012. Arcona har fått i uppdrag att som totalentreprenör göra en omfattande ombyggnation av fastigheten, som innefattar cirka 250 rum.

– Det är alltid väldigt spännande att få vara med och introducera ett nytt koncept i Sverige. Vi har 8 000 kvadratmeter på 12 våningsplan som vi ska förvandla till ett komplett modernt hotell – och arbetet har precis börjat, säger Arne Svensson , projektchef Arcona.

Förvaltare är Förvaltnings AB Stadsmuren och hotellet är ritat av den finska arkitektbyrån Aitoaho & Viljanen. Plan 4-11 kommer att vara hotellutrymmen och plan 3 (gatuplan) kommer bli affärslokaler.

Omena hotels är en finsk hotellkedja och etablerade sig 2010 för första gången utanför Finland med Omena Köpenhamn. Konceptet bygger på låga rumspriser, on-linebokning och obemannade hotell.

Arcona är ett Stockholmsbaserat företag som bygger och utvecklar fastigheter i Stockholm och Mälardalen. Arcona Lean Construction projekterar och bygger i nära samarbete med både kunder och leverantörer enligt metoden Lean Construction.

Metoden innebär att företaget i ett tidigt skede kan ta ett helhetsansvar för projektet och genomföra det på ett effektivt sätt.

Arcona Concept arbetar med fastighetsutveckling, både i egen regi, med partners och som konsulter. Arcona Living utvecklar och genomför bostadsprojekt från idé till slutförsäljning.

BSK Arkitekter ingår också som en strategisk resurs i koncernen.

Arconakoncernen omsatte cirka 600 miljoner kronor under 2009.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.175