23948sdkhjf

Buss ersätter pendeltåg

För att ÖstgötaTrafikens kunder ska kunna planera sitt resande med pendeltågen, kommer många pendeltågsavgångar att ersättas med buss från och med måndag den 20 december.
Under tre lugna resandeveckor kommer samtidigt pendeltågen att servas och åtgärdas så att trafiken åter ska fungera efter trettonhelgen. Det är i alla fall var ÖstgötaTrafikens ledning hoppas.

Ungefär en avgång i timman kommer gå med tåg och övriga avgångar ersätts med buss. Detaljerad information om vilka avgångar som går med tåg, respektive ersätts med buss finns på ÖstgötaTrafikens hemsida. De avgångar som körs med tåg är i huvudsak det avgångar som går mellan Norrköping och Tranås, respektive Jönköping. Under helgdagarna körs alla avgångar med tåg.

– De som får lida för alla störningar i tågtrafiken, är våra kunder och det gör mig riktigt bekymrad och bedrövad. För att våra kunder ska veta vad som gäller och slippa vänta på tåg som inte kommer gör vi nu så här. Fördelen med att göra det under de kommande helgerna är även att påverkan för våra kunder blir mindre än om vi skulle göra det efter helgerna då alla är tillbaka på jobb och i skola. Samtidigt kan vi kraftsamla och reparera alla tåg under en kortare period, säger Paul Håkansson , vd för ÖstgötaTrafiken.

De bussar som kommer ersätta vissa tågavgångar körs enligt följande upplägg:
*Direktbussar mellan Norrköping och Linköpng.
*Direktbussar mellan Linköping och Mjölby.
*Bussar som går mellan Norrköping och Linköping via Kimstad och Linghem.
*Bussar som går mellan Linköping och Mjölby via Vikingstad och Mantorp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062