23948sdkhjf

Kvinnorna regerar i Storgården

Storgården i Rimforsa har en lång kvinnohistoria, ända sedan åren som Lanthushållsskola 1918-1991. Och kvinnorna regerar fortfarande.
Köksmästaren Mikaela Andersson, med 12 års erfarenhet inom konferensbranschen, anställdes i april. Mikaela kommer även att till viss del arbeta med marknadsföring.

I september anställdes också Anneli Risberg, en kock som dessutom är fantastisk på att baka.

Företagets ordförande, hovmästare och husmor – alla är de kvinnor. Det finns också en lärling i köket som är... kvinna. Men hur är det på den manliga sidan då? Jo, det finns två män – vd:n, och vaktmästaren.

Det senaste halvåret har mycket hänt på Storgården. En uppdatering av IT är på gång; det ska bland annat bli trådlöst nätverk även till logirummen i huset bredvid huvudbyggnaden.

I början av november lanserades den nya hemsidan och samtidigt stärktes profileringen med en ny broschyr och nya arbetskläder, som tillsammans skapar en röd tråd (eller rättare sagt grön – som är Storgårdens färg) genom verksamheten.

I vecka 45 invigdes den nyrenoverade basturelaxen i lantspa-miljö. Bland annat har ett träd fått växa fram, och nya trädgårdsmöbler har fått flytta in.

Bastun och relaxrummet används kostandsfritt för övernattande gäster. I och med ett nytt samarbete kan man, för att få mer spa-känsla, även beställa badtunna med utsikt över sjön Åsunden till ett mycket förmånligt pris.

Det är viktigt för Storgården att arbeta så miljövänligt som möjligt. Från årsskiftet blir det därför en ny grossist på basvaror till köket, som ligger närmare och därför sparas det på food miles .

Storgården är den restaurang i Östergötland som vågar stoltsera med att använda sig mest av lokala råvaruleverantörer. Vi har 20 olika som levererar fina produkter regelbundet, plus några till som levererar då och då.

I början av nästa år kommer en omfattande renovering av köket att äga rum. Fullt med ny inspiration.

Nu är det julbordstider, och förberedelserna är i full gång. Det blir ett fräscht och smakfullt julbord med Kinda Touch , allt hemlagat med så mycket lokala råvaror som det bara går i Storgårdens hemtrevliga miljö.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094