23948sdkhjf

Dödsorm flyttar in på Universeum

Dödsormen har ett starkt nervgift som snabbt slår ut bytets nervsystem. I förhållande till sin storlek är den världens dödligaste orm! Den 21 december flyttar den in på Universeum.
Till skillnad från andra giftsnokar ligger dödsormen (Acanthophis antarcticus praelongus) stilla och lurpassar på bytet. Redan som ung har den utvecklat en snillrik jaktmetod som går ut på att locka till sig bytet, som mestadels består av små däggdjur

Dödormen gömmer sig och rör sin gula svansspets som en mask framför sitt huvud. På sätt lurar den mindre djur att angripa svansen, bara för att själva bli uppätna.

Dödsormens ankomst blir startskottet för julprogrammet på Universeum, som i år fokuserar på alla spännande, läskiga, vackra och fascinerande djur.

Den svartsvansade gröna mamban har fått sällskap. De två mamborna fattade omedelbart tyckte för varandra och har parat sig under helgen. Kanske har vi om några månader flera bebismambor.

Ett 30-tal kejsarskorpioner flyttar i dagarna in i ett terrarium i Dödliga skönheter.

Det nya kackerlacksterrariet är snart färdigbyggt, och där blir det fullt av kackerlackor.

Bladskärarmyrorna får ett nytt terrarium och en ny vandringsstig till kajmanernas hägn. Där hämtar myrorna de blad som de matar sin svamp med. Svampen blir sedan myrornas föda. Terrarium och vandringsstig färdigställs under veckan.

På programmet finns också massa publika matningar av våra djur. Spana in när ormar, hajar, rockor, kajmaner, sprutfiskar och bläckfisken serveras middag.

Västerhavets alla fiskar matas av Universeums dykare. Och du kan alltid ställa frågor till djurvårdare och guider under matningen. Vad matas ormarna med? Hur vet man när skäggdoppingen Glufse är mätt? Och vad äter egentligen en fjäril?

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079