23948sdkhjf

Sundsvall blir besökscentrum

Nu ökar förutsättningarna för att Stadshuset i Sundsvall blir den främsta besökspunkten för information om attraktioner och evenemang i Mittsverige.
Detta när Strukturfondspartnerskapet torsdagen den 16 december sa ja till att ge pengar från EU:s Regionala fond till projektet Stenstaden Visitor Centre.

Sundsvalls vackra stadshus har ett ypperligt läge mitt i Stenstaden. Ett levande stadshus gynnar såväl stadskärna som Sundsvallsbor och besöksnäring.

Sundsvall är dessutom en stor stad i Norrland och fungerar som regionens nav. Stenstaden Visitor Centre kommer med detta strategiska läge därför att vara viktigt för marknadsföringen av hela Mittsveriges utbud av attraktioner och evenemang.

En förstudie som genomförts på uppdrag av Länsstyrelsen och Sundvalls kommun har pekat ut Stadshuset som den självklara utgångspunkten för ett besök i regionen.

Totalt har det treåriga projektet en budget på cirka 13,6 miljoner kronor och finansieras till hälften – 6,8 miljoner kronor, av EU:s regionala fond och med 2,4 miljoner kronor från Länsstyrelsen.

Sundsvalls kommun, som är projektägare, står för 4,4 miljoner.

Målet är att efter tre år ha ökat:
* antalet besök i Mittsverige med 5%
* antalet årsarbeten inom besöksnäringen med 60 personer
* omsättningen inom besöksnäringen med 50 miljoner kronor
samt att ha etablerat Stenstaden, Sundsvall och Mittsverige som nationellt turistmål.

– Visitor Center har alla möjligheter att bli en fantastisk mötesplats för turister, företagare och Sundsvallsbor, så snart vi tagit hänsyn till de regelverk som omgärdar en sådan här historiskt och kulturellt viktig byggnad, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Sjödin (M).

- Det här visar att vi verkligen ser besöksnäringen som en av de viktigaste byggstenarna för Sundsvalls framtid, och satsningen är helt i linje med koalitionens avsikter att rusta upp Sundsvalls innerstad och göra den mer attraktiv och tillgänglig för alla.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078