23948sdkhjf

EU-pengar till elbilssatsning

Helsingborg och Öresundskraft får EU-pengar till fortsatt elbilssatsning i staden. Drygt 2 miljoner kronor i bidrag blir det för att gynna användandet av elbilar.
Helsingborg och Öresundskraft har fått sammanlagt 244 000 Euro eller 2 194 660 kronor, genom Öresundskommittén för att jämna vägen för elbilar i Öresundsregionen.

Helsingborg och Öresundskraft ingår tillsammans med Köpenhamn, Malmö och Region Skåne i en grupp som fått 1 856 000 Euro (cirka 17 miljoner kronor) ur Öresundskommitténs Interreg-fond. Pengarna fördelas över tre år och ska stimulera introduktionen och användningen av elbilar i regionen. Samordning av betalsystemen vid laddning av elbilar på den svenska och danska sidan, liksom information och kommunikation om elbilens möjligheter, är exempel på innehåll.

– Det är glädjande att vår elbilssatsning uppmärksammas och får det här stödet. Som ett led i arbetet för en fossilfri region är satsningen på elfordon avgörande för Helsingborg och Skåne Nordväst, säger Cecilia Elmberg , utredare på Helsingborgs stad.

– En sporre att gå vidare. En tanke är att satsa på den yngre generationen som kan påverka sina föräldrar. Det handlar om ett generationsskifte både i fordonsteknik och i samhället där elbilar blir en självklarhet för nästa generation bilägare. Vi vill också arrangera ett elbilsrally där det gäller att köra Sundet runt med minsta möjliga förbrukning. Vi hoppas få med Malmö och Köpenhamn - det skulle kunna bli Sveriges, eller kanske till och med världens, största elbilsrally! säger Per Lundgren , ansvarig för elbilar på Öresundskraft
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109