23948sdkhjf

Uppåt för Uppsalabussarna

Resandestatistiken för november visar på ett ökat resande med Stadsbussarna i Uppsala på hela 16,6 procent jämfört med samma månad 2009.
När UL summerar november månads resandestatistik för Stadsbussarna i Uppsala står det klart att antalet resor ökat med hela 16,6 procent jämfört med samma månad 2009. En bidragande orsak är den tidiga vintern men det förklarar inte hela ökningen. För tiden januari – november har resandet ökat med 8,14 procent.

– I den kontinuerligt pågående kundundersökning som görs har flera kvalitetsfrågor fått bättre betyg jämfört med förra året. Fler är mer nöjda med de resmöjligheter som erbjuds med Stadsbussarna i Uppsala och då ökar resandet, säger Malte Burwick , vd för UL och Uppsalabuss.

Totalt för årets första 11 månader har antalet resor ökat med 8,14 procent jämfört med samma period 2009. Det innebär att ca 1 miljon fler resor gjorts under 2010. Enligt tillgänglig statistik sedan 2005 är innevarande år på väg att bli ett rekordår när det gäller antal resor med Stadsbussarna i Uppsala.

Konceptet Mjuka linjen som infördes från 16 augusti har utvecklats positivt och en av de tre linjerna har ett resande som redan nu i stort uppfyller målet på 5 000 resor/månad som är satt för de första åren.

Även för UL:s Regionbussar och Upptåget ser det positivt ut. Till och med oktober månad hade Regionbussarna ett ökat resande med drygt 1 procent och Upptåget drygt 6 procent i förhållande till de 10 första månaderna 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094