23948sdkhjf

MP: Klimatseger vid öresund

MP:s riksdagsledamot i Trafikutskottet välkomnar att kollektivtrafikanterna slipper höjda biljettpriser på Öresundsbron. En seger för en klimatsmartare Öresundsregion, enligt MP-politikern.
– Nu kan resenärerna över Öresund pusta ut. Riksdagens beslut är en viktig markering till regeringen att prioritera järnvägen. Att enbart höja avgifterna på spårtrafik gör att fler tar bilen och att utsläppen ökar. Det går knappast hand i hand med att vara ett internationellt klimatföredöme, säger Stina Bergström , riksdagsledamot för MP.

I dag debatterades budgeten för infrastruktur i riksdagen. Miljöpartiet är kritiskt till de låga anslagen till underhåll av järnvägen och regeringens oförmåga att prioritera järnvägens brist på spårutrymme.

– Det är helt uppenbart att det saknas pengar till underhåll av järnvägen. Ändå väljer regeringen att minska underhållet till 2011 med 400 miljoner. Investeringar i nya spår minskar med tre fjärdedelar under fem år. Det är obegripligt för alla oss som upplevt tågförseningar det senaste året, säger Stina Bergström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062