23948sdkhjf

ISS knep mångmiljonkontrakt

ISS har tagit hem kontrakt värda 400 miljoner kronor för tågtrafikservice i Sverige. Avtalet omfattar nära 100 tåg som transporterar miljoner resenärer årligen.
ISS stärker sin position som serviceleverantör till tågtrafiken i Sverige och tar hem tre kontrakt med de stora aktörerna DB Regio, DSB Småland och DSB First Väst. Avtalen har ett sammanlagt värde på drygt 400 miljoner kronor och omfattar service på närmre 100 tåg med miljontals resenärer per år.

ISS tecknar två nya kontrakt med DSB, en aktör som expanderar på den svenska tågtrafikmarknaden. ISS har sedan tidigare ett samarbete med DSB First. Kontraktet med DSB First Väst, med centrum i Göteborg, är ett så kallat ”färdigt tåg koncept” som innebär dagligt underhåll och depåtjänster på Västtågen med totalt 63 tåg. Kontraktet med DSB Småland avser fordonsvård på Krösatågen, regionaltrafiken i Jönköpingsområdet och omfattar 14 tåg.

– Vi är glada över att DSB ger oss utökat förtroende som jag ser är en följd av det goda samarbetet vi har på Öresundstågen i Skåne, säger Göran Petsén , Vd ISS Trafficare.

DB Regio Sverige AB är ett dotterbolag till Deutsche Bahn och är en ny operatör på den svenska tågtrafikmarknaden. När de i december tar över ansvaret för Östgötapendeln är det ISS som blir leverantör av fordonsvård på samtliga 18 tåg med trafik från Linköping via Norrköping till Jönköping. Avtalet löper i 10 år.

– Östgötapendeln är redan idag en riktigt bra tågprodukt där vår ambition är att bygga vidare på denna tradition och utveckla den ytterligare. I detta arbete ser vi ISS som en kompetent partner till DB Regio Sverige, våra företag delar ett tydligt kundfokus och ett starkt kvalitetstänk, som en god grund för ett lyckat samarbete, säger Ulf Ragnarsson , chef Östgötapendeln, DB Regio.

– Vi är mycket stolta för att en stor aktör som DB Regio, i sitt första trafikåtagande i Sverige, väljer ISS. Det visar att vi är konkurrenskraftiga med ett helhetskoncept som passar väl in i DB Regios tillväxtstrategi på den svenska marknaden, säger Göran Petsén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109