23948sdkhjf

Bussen klarar alla väder

Dennis Widmark, vd för Botkyrkabuss, riktar skarp kritik mot järnvägens aktörer med anledning av reprisen av förra vinterns spårtrafikproblem. Satsa på bussen, den kommer fram i alla väder, tycker han.
– Snö, i år igen! Uttalande som återkommer i stort sett varje år så fort snön börjar falla. Det förvånade tonfallet ingår. Men när flyget står stilla och tågen är försenade då finns samhällets trotjänare där och ställer upp. Hela svenska folkets pålitliga och arbetsamma räddare i nöden – bussen! Det säger Dennis Widmark , vd för Botkyrkabuss och fortsätter:

– SJ:s krisplan var även i år att det är bussar som ska förhindra tågkaos. Självklart ställer både vi på Botkyrka Buss, och våra kollegor i branschen, upp så mycket vi kan. Vi räds varken vulkanaska eller drivis. Och vi tvekar inte att åka till både Istanbul och Malaga. Dock skulle vi uppskatta att samhället satsade lite mer på bussbranschen.

– Utbyggda moderna kollektivkörfält, sänkt körkortsålder och mer utbildning för Sveriges chaufförer är bara några steg som behövs för att ge branschen och föraryrket det den är värd; högre status och en större förståelse för att bussen även i framtiden kommer vara ett av landets viktigaste transportmedel, säger Dennis Widmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063