23948sdkhjf

Bussen klarar alla väder

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Dennis Widmark, vd för Botkyrkabuss, riktar skarp kritik mot järnvägens aktörer med anledning av reprisen av förra vinterns spårtrafikproblem. Satsa på bussen, den kommer fram i alla väder, tycker han.

– Snö, i år igen! Uttalande som återkommer i stort sett varje år så fort snön börjar falla. Det förvånade tonfallet ingår. Men när flyget står stilla och tågen är försenade då finns samhällets trotjänare där och ställer upp. Hela svenska folkets pålitliga och arbetsamma räddare i nöden – bussen! Det säger Dennis Widmark , vd för Botkyrkabuss och fortsätter:

– SJ:s krisplan var även i år att det är bussar som ska förhindra tågkaos. Självklart ställer både vi på Botkyrka Buss, och våra kollegor i branschen, upp så mycket vi kan. Vi räds varken vulkanaska eller drivis. Och vi tvekar inte att åka till både Istanbul och Malaga. Dock skulle vi uppskatta att samhället satsade lite mer på bussbranschen.

– Utbyggda moderna kollektivkörfält, sänkt körkortsålder och mer utbildning för Sveriges chaufförer är bara några steg som behövs för att ge branschen och föraryrket det den är värd; högre status och en större förståelse för att bussen även i framtiden kommer vara ett av landets viktigaste transportmedel, säger Dennis Widmark.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Nyhetsbrev

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Arkiv

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Lindstål till Stockholms Hamn

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.451