23948sdkhjf

Tuff jul för Trafikverket

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Julhelgen 2010 blev en riktig rysare för Trafikverket som ansvarar för både vägar och järnvägsspår - stora störningar på många håll. Men från 27 december finns hopp om lindring.

Efter en riktigt tuff inledning 23 och 24 december med omfattande tågförseningar och svåra snöförhållanden på många riksvägar lugnade det sig litet under den 25 december, enligt Trafikverket. Under kvällen den 26 tätnade trafiken på framför allt E4 i Västernorrland och Gävleborg. Trafikläget var mycket besvärligt på grund av det kraftiga snöfallet och den hårda vinden i området. Läget i tågtrafiken var dock stabilt på de flesta sträckor medan det råder totalt tågstopp i vissa områden.

Det är exempelvis fotsatt stopp i tågtrafiken på Stångådalsbanan, Ystadbanan och mellan Emmaboda och Karlskrona. Snöröjning pågår på Stångådalsbanan och sträckan Kalmar-Hultsfred, målsättning är att tågtrafiken ska kunna återupptas under 27 december. Tre fordon har kört fast på Ystadbanan, varav ett är plogloket. Prognos för trafiköppning på Ystadbanan saknas.

Det är också stopp i tågtrafiken på Blekinge kustbana på grund av att ett tåg kört fast. Det är ett rälsbrott i Tjörnarp vilket innebär enkelspårsdrift Hässleholm-Malmö då växlar på flera stationer är spärrade. På grund av rådande vinterväder kör Öresundstågen och Pågatågen enligt reducerad tidtabell till och med 9 januari 2011. Västsverige

Spårfelet på sträckan mellan Göteborg och Trollhättan kvarstår. Ett tåg har kört med skadat hjul. Det kommer att orsaka störningar i tågtrafiken.
På Västra stambanan i Vårgårda och Stenstorp, råder höjd driftssäkerhet vilket innebär förseningar i tågtrafiken för de tåg som inte gör uppehåll på nämnda stationer. Den höjda driftsäkerheten beror på att växlarna är låsta till plattformspåren och de tåg som passerar får gå med reducerad hastighet.

Viskadalsbanan är sedan eftermiddagen den 25 december öppen för trafik. I övriga Sverige bedöms läget för järnvägstrafiken som stabilt. Trafikverket bedömer att normal trafik kan ha återupptagits till stor del i början av mellandagarna.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Nyhetsbrev

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

Arkiv

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Utmana bussförarkollegerna!

Ännu finns det tid, men snart stängs möjligheten att anmäla sig till Bussförar-SM 2019 – se till att utmana kollegerna, gör uttagningsprovet föra midnatt 21 juni.

SJ tågar mer i Norge

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Sista chansen till Bussförar-SM 2019!

Nu är det bara några dagar kvar för den som vill göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 - midnatt 21 juni, alltså midsommarafton, stängs möjligheten att nå årets tävling, så passa på redan i dag!

Trønderbilene ska köra i Jämtland

En segdragen rättsprocess om regionbussupphandlingen i Jämtland hotade planerad trafikstart – nu har Länstrafiken bestämt att deras favorit Trønderbilene får köra trafiken i väntan på Kammarrättens besked.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

25 nya elbussar i Umeå

Nu tas 25 nya snabbladdade elbussar i bruk i Umeå, därmed är det nu 35 elbussar som trafikerar stadens gator - Umeå leder därmed den gröna vågen för miljövänlig kollektivtrafik.

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Plus

Fem snabba frågor...

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Helsner tillbaka i bussbranschen

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Beckman blir hållbarhetschef

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125