23948sdkhjf

Tuff jul för Trafikverket

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Julhelgen 2010 blev en riktig rysare för Trafikverket som ansvarar för både vägar och järnvägsspår - stora störningar på många håll. Men från 27 december finns hopp om lindring.

Efter en riktigt tuff inledning 23 och 24 december med omfattande tågförseningar och svåra snöförhållanden på många riksvägar lugnade det sig litet under den 25 december, enligt Trafikverket. Under kvällen den 26 tätnade trafiken på framför allt E4 i Västernorrland och Gävleborg. Trafikläget var mycket besvärligt på grund av det kraftiga snöfallet och den hårda vinden i området. Läget i tågtrafiken var dock stabilt på de flesta sträckor medan det råder totalt tågstopp i vissa områden.

Det är exempelvis fotsatt stopp i tågtrafiken på Stångådalsbanan, Ystadbanan och mellan Emmaboda och Karlskrona. Snöröjning pågår på Stångådalsbanan och sträckan Kalmar-Hultsfred, målsättning är att tågtrafiken ska kunna återupptas under 27 december. Tre fordon har kört fast på Ystadbanan, varav ett är plogloket. Prognos för trafiköppning på Ystadbanan saknas.

Det är också stopp i tågtrafiken på Blekinge kustbana på grund av att ett tåg kört fast. Det är ett rälsbrott i Tjörnarp vilket innebär enkelspårsdrift Hässleholm-Malmö då växlar på flera stationer är spärrade. På grund av rådande vinterväder kör Öresundstågen och Pågatågen enligt reducerad tidtabell till och med 9 januari 2011. Västsverige

Spårfelet på sträckan mellan Göteborg och Trollhättan kvarstår. Ett tåg har kört med skadat hjul. Det kommer att orsaka störningar i tågtrafiken.
På Västra stambanan i Vårgårda och Stenstorp, råder höjd driftssäkerhet vilket innebär förseningar i tågtrafiken för de tåg som inte gör uppehåll på nämnda stationer. Den höjda driftsäkerheten beror på att växlarna är låsta till plattformspåren och de tåg som passerar får gå med reducerad hastighet.

Viskadalsbanan är sedan eftermiddagen den 25 december öppen för trafik. I övriga Sverige bedöms läget för järnvägstrafiken som stabilt. Trafikverket bedömer att normal trafik kan ha återupptagits till stor del i början av mellandagarna.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Nyhetsbrev

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Arkiv

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Lindstål till Stockholms Hamn

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127