23948sdkhjf

Tuff jul för Trafikverket

Julhelgen 2010 blev en riktig rysare för Trafikverket som ansvarar för både vägar och järnvägsspår - stora störningar på många håll. Men från 27 december finns hopp om lindring.
Efter en riktigt tuff inledning 23 och 24 december med omfattande tågförseningar och svåra snöförhållanden på många riksvägar lugnade det sig litet under den 25 december, enligt Trafikverket. Under kvällen den 26 tätnade trafiken på framför allt E4 i Västernorrland och Gävleborg. Trafikläget var mycket besvärligt på grund av det kraftiga snöfallet och den hårda vinden i området. Läget i tågtrafiken var dock stabilt på de flesta sträckor medan det råder totalt tågstopp i vissa områden.

Det är exempelvis fotsatt stopp i tågtrafiken på Stångådalsbanan, Ystadbanan och mellan Emmaboda och Karlskrona. Snöröjning pågår på Stångådalsbanan och sträckan Kalmar-Hultsfred, målsättning är att tågtrafiken ska kunna återupptas under 27 december. Tre fordon har kört fast på Ystadbanan, varav ett är plogloket. Prognos för trafiköppning på Ystadbanan saknas.

Det är också stopp i tågtrafiken på Blekinge kustbana på grund av att ett tåg kört fast. Det är ett rälsbrott i Tjörnarp vilket innebär enkelspårsdrift Hässleholm-Malmö då växlar på flera stationer är spärrade. På grund av rådande vinterväder kör Öresundstågen och Pågatågen enligt reducerad tidtabell till och med 9 januari 2011. Västsverige

Spårfelet på sträckan mellan Göteborg och Trollhättan kvarstår. Ett tåg har kört med skadat hjul. Det kommer att orsaka störningar i tågtrafiken.
På Västra stambanan i Vårgårda och Stenstorp, råder höjd driftssäkerhet vilket innebär förseningar i tågtrafiken för de tåg som inte gör uppehåll på nämnda stationer. Den höjda driftsäkerheten beror på att växlarna är låsta till plattformspåren och de tåg som passerar får gå med reducerad hastighet.

Viskadalsbanan är sedan eftermiddagen den 25 december öppen för trafik. I övriga Sverige bedöms läget för järnvägstrafiken som stabilt. Trafikverket bedömer att normal trafik kan ha återupptagits till stor del i början av mellandagarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078