23948sdkhjf

Tuff jul för Trafikverket

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Julhelgen 2010 blev en riktig rysare för Trafikverket som ansvarar för både vägar och järnvägsspår - stora störningar på många håll. Men från 27 december finns hopp om lindring.

Efter en riktigt tuff inledning 23 och 24 december med omfattande tågförseningar och svåra snöförhållanden på många riksvägar lugnade det sig litet under den 25 december, enligt Trafikverket. Under kvällen den 26 tätnade trafiken på framför allt E4 i Västernorrland och Gävleborg. Trafikläget var mycket besvärligt på grund av det kraftiga snöfallet och den hårda vinden i området. Läget i tågtrafiken var dock stabilt på de flesta sträckor medan det råder totalt tågstopp i vissa områden.

Det är exempelvis fotsatt stopp i tågtrafiken på Stångådalsbanan, Ystadbanan och mellan Emmaboda och Karlskrona. Snöröjning pågår på Stångådalsbanan och sträckan Kalmar-Hultsfred, målsättning är att tågtrafiken ska kunna återupptas under 27 december. Tre fordon har kört fast på Ystadbanan, varav ett är plogloket. Prognos för trafiköppning på Ystadbanan saknas.

Det är också stopp i tågtrafiken på Blekinge kustbana på grund av att ett tåg kört fast. Det är ett rälsbrott i Tjörnarp vilket innebär enkelspårsdrift Hässleholm-Malmö då växlar på flera stationer är spärrade. På grund av rådande vinterväder kör Öresundstågen och Pågatågen enligt reducerad tidtabell till och med 9 januari 2011. Västsverige

Spårfelet på sträckan mellan Göteborg och Trollhättan kvarstår. Ett tåg har kört med skadat hjul. Det kommer att orsaka störningar i tågtrafiken.
På Västra stambanan i Vårgårda och Stenstorp, råder höjd driftssäkerhet vilket innebär förseningar i tågtrafiken för de tåg som inte gör uppehåll på nämnda stationer. Den höjda driftsäkerheten beror på att växlarna är låsta till plattformspåren och de tåg som passerar får gå med reducerad hastighet.

Viskadalsbanan är sedan eftermiddagen den 25 december öppen för trafik. I övriga Sverige bedöms läget för järnvägstrafiken som stabilt. Trafikverket bedömer att normal trafik kan ha återupptagits till stor del i början av mellandagarna.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första spadtaget i Barkarby

Nu har första spadtaget den nya elektriska superbusslinjen tagits i Barkarby - där byggs nu Sveriges första fullständiga BRT-system.

Försäljningen av flytande fordonsgas ökar kraftigt

Ny statistik från SCB visar att försäljningen av flytande fordonsgas femfaldigades 2019.

1

Färdtjänsten – så tycker brukarna

SL:s pendeltåg allt punktligare

Göteborg-Arenastaden direkt

Proaktivitet för en attraktivare kollektivtrafik

Håll dina kunder informerade i alla lägen! Emma Fernlöf från Hogia är en av talarna på kollektivtrafikmässan IT-Trans i Karlsruhe i början av mars.

Nyhetsbrev

Vägarnas syndabockar

Arkiv

Framtidsspaning i Göteborg

Här finns snön!

Bättre och billigare kollektivtrafik

Med rätt styrmedel kan kollektivtrafiken bli både bättre, attraktivare och billigare. Det säger Torbjörn Eriksson, Urbanet Analys. På Kollektivtrafikdagen i Solna 13 maj berättar han om hur det ska gå till.

Här minskade bilresandet

Extrastämma för Hybricon

Ambassadörer ska locka unga till järnvägen

Mångmiljonavtal i Jönköping

Ryggsäck ska locka turister

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Premiär för hållbar diesel

Turisterna lagar korallerna

Det här tåget är riktigt grönt

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

1

Hittade framgångsrikaste kollektivtrafiken

Jamil Khan, Lunds universitet, har hittat de svenska regioner som är bäst på kollektivtrafik - 13 maj kommer han till Kollektivtrafikdagen för att berätta om hur de burit sig åt.

Hon blev Klassens hjälte!

Nytt elektriskt bussamarbete

1

Bussen kommer inte fram!

En förarglig miss i stadsplaneringen gjordes i Tollare öster om Stockholm, där kommer bussen inte fram i det nybyggda området rapporterar Mitt i Nacka.

Nytt budgethotell lanseras

Mångmiljonaffär gick till Alstom

Elflygspremiär i höst

Färre dog i januaritrafiken

Nya djärva planer för Flixbus 2020

Ännu en tågoperatör siktar på Norrland

Volvos nya buss provkörd!

Skarpa förslag om biodrivmedel

Nyrekryterad till Taxiförbundet

Uppstickare in i finrummet

Bäst på brottsförebyggande

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125