23948sdkhjf

Infranord fyller 1 år

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Järnvägsentreprenören Infranord firar den 1 januari 2011 sitt första år som bolag. Bolaget som bildades av Banverket Produktion kan se tillbaka på ett händelserikt startår.

Under 2010 har Infranord som bildades genom bolagiseringen av Banverket Produktion bland annat startat verksamhet i Danmark.

– Vi är stolta över vårt första år som bolag. Infranord har fortsatt att vinna viktiga kontrakt tack vare ett komplett tjänsteutbud och skapat nya affärsmöjligheter som inte var möjliga tidigare. Vi har också etablerat oss utanför Sverige med ett kontor i Köpenhamn. Infranord är nu med och konkurrerar fullt ut för att bli en ledande aktör inom järnvägstekniska tjänster och entreprenader i Norden, säger Niclas F Reinikainen , vd, Infranord.

I september 2010 öppnade Infranord sin första etablering utanför Sverige. Med ett nytt kontor i Köpenhamn ska Infranord konkurrera om anläggningskontrakt på miljardbelopp vid danska järnvägen. Under närmsta åren planeras nyinvesteringar om ca 13 miljarder kronor per år på järnvägsanläggningar i Danmark. Infranord som sedan tidigare utför drift och underhåll på Öresundsbron ser stora möjligheter att växa utanför Sverige.

I juni 2010 tilldelades Infranord uppdraget att genom ett joint venture med PEAB totalupprusta 52 kilometer spår mellan Emmaboda och Karlskrona. Produktionen har under hösten startat i mindre omfattning och arbetet beräknas pågå fram till 2013.

I juli 2010 tilldelades Infranord uppdraget att sköta drift och avhjälpande underhåll av den trafiktätaste tågsträckan i det svenska järnvägsnätet. Det är sträckan Älvsjö - Ulriksdal/Sundbyberg vilket inkluderar spåret vid Stockholms central. Det är första gången som järnvägsunderhållet av Stockholm upphandlas i konkurrens. Kontraktstiden som avser drift och avhjälpande underhåll löper mellan 1 maj 2011 till 30 april 2016. Kontraktssumman är cirka 375 miljoner kronor.

Infranord som tidigare var Banverket Produktion (en division inom Banverket) blev ett fristående av staten helägt aktiebolag den 1 januari 2010.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Nyhetsbrev

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Arkiv

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Lindstål till Stockholms Hamn

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125