23948sdkhjf

Trafikproblemen fortsätter

Trafikläget i framför allt södra Sverige har varit mycket problematiskt måndag 27 december, både på vägar och i järnvägstrafiken. Problemen fortsätter ytterligare några dagar enligt Trafikverket.
Trafikverket har satt in alla tillgängliga resurser för att kunna hålla järnvägen öppen för fjärrtrafik och de stora vägarna farbara. 27 december stängdes järnvägsbanorna söder om Hässleholm av helt för att Trafikverket skulle kunna röja undan de snö- och ismassor som bildats. Vid 15-tiden kunde man sedan börja öppna upp för trafik igen, och under eftermiddagen och kvällen har fjärrtrafiken till och från Skåne prioriterats. Däremot är Ystadbanan helt stängd då två lok har fastnat på banan.

Söder om Stockholm inträffade ett omfattande kraftförsörjningsproblem vilket stoppade trafiken och gav stora förseningar. I närheten av Falköping spårade ett timmertåg ur och orsakade stopp och sedermera förseningar i trafiken, dessa problem ser ut att hålla i sig till och med söndag.

På Österlen har inte alla vägar kunnat hållas farbara under dagen, då snöfall i kombination med hårda vindar gjort att drivbildningen varit mycket kraftig. Framför allt har det varit problem på vägarna 9, 11 och 19. Trafikverket omfördelar nu resurser och flyttar både maskiner och personal söderut för att arbetet med att röja snö från vägar och järnvägar ska gå snabbare. Trots det ser de stora problemen ut att kvarstå flera dagar efter julhelgen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062