23948sdkhjf

Trafikproblemen fortsätter

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Trafikläget i framför allt södra Sverige har varit mycket problematiskt måndag 27 december, både på vägar och i järnvägstrafiken. Problemen fortsätter ytterligare några dagar enligt Trafikverket.

Trafikverket har satt in alla tillgängliga resurser för att kunna hålla järnvägen öppen för fjärrtrafik och de stora vägarna farbara. 27 december stängdes järnvägsbanorna söder om Hässleholm av helt för att Trafikverket skulle kunna röja undan de snö- och ismassor som bildats. Vid 15-tiden kunde man sedan börja öppna upp för trafik igen, och under eftermiddagen och kvällen har fjärrtrafiken till och från Skåne prioriterats. Däremot är Ystadbanan helt stängd då två lok har fastnat på banan.

Söder om Stockholm inträffade ett omfattande kraftförsörjningsproblem vilket stoppade trafiken och gav stora förseningar. I närheten av Falköping spårade ett timmertåg ur och orsakade stopp och sedermera förseningar i trafiken, dessa problem ser ut att hålla i sig till och med söndag.

På Österlen har inte alla vägar kunnat hållas farbara under dagen, då snöfall i kombination med hårda vindar gjort att drivbildningen varit mycket kraftig. Framför allt har det varit problem på vägarna 9, 11 och 19. Trafikverket omfördelar nu resurser och flyttar både maskiner och personal söderut för att arbetet med att röja snö från vägar och järnvägar ska gå snabbare. Trots det ser de stora problemen ut att kvarstå flera dagar efter julhelgen.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Nyhetsbrev

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Arkiv

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Lindstål till Stockholms Hamn

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.178