23948sdkhjf

Nya biljetter i Skåne

| Av Anna Fredriksson | Tipsa redaktionen

Redan den 12 december smygstartade Skånetrafiken försäljningen av två nya biljettyper – Jojo24-timmar och Jojo72-timmar. Men biljetterna säljs endast i Malmö och Helsingborg.

Båda biljettyperna gäller för hela Skåne respektive stadstrafik i Helsingborg och Malmö med angränsande zoner. Biljetterna finns både för vuxen och barn och kostar mellan 40 kronor och 395 kronor beroende på om den resande är barn eller vuxen, om det gäller 24 eller 72 timmar och om biljetten ska gälla bara i Malmö eller i Helsingborg eller i hela Skåne.

– Vi har märkt att det finns en stor efterfrågan på den här typen av biljetter, både från turister som kommer och besöker Skåne men även från skåningarna själva. Dessutom väljer vi att introducera biljetterna med tanke på att VM i handboll drar igång i Skåne snart , säger Camilla Bunke , försäljningschef på Skånetrafiken.

Både för Malmö och Helsingborg gäller Jojo24/72 i stadszonen och angränsande zoner. Biljetten är giltig 24 eller 72 timmar från köptillfället. Jojo24/72 kan man köpa i Skånetrafikens biljettautomater, på kundcenter och återförsäljare och ombord på regionbussar. Dock finns ingen försäljning ombord på stadsbussarna i Helsingborg och Malmö, detta för att hålla nere kontanthanteringen. Till att börja med finns Jojo24/72 enbart tillgänglig i Skånes två största städer.

– Blir det en stor efterfrågan kan vi tänka oss att sälja Jojo24/72 även i andra skånska städer men vi börjar i de två städer där vi har störst utbud för att se hur det går, säger Camilla Bunke.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Nyhetsbrev

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Arkiv

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Lindstål till Stockholms Hamn

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119