23948sdkhjf

Nya biljetter i Skåne

Redan den 12 december smygstartade Skånetrafiken försäljningen av två nya biljettyper – Jojo24-timmar och Jojo72-timmar. Men biljetterna säljs endast i Malmö och Helsingborg.
Båda biljettyperna gäller för hela Skåne respektive stadstrafik i Helsingborg och Malmö med angränsande zoner. Biljetterna finns både för vuxen och barn och kostar mellan 40 kronor och 395 kronor beroende på om den resande är barn eller vuxen, om det gäller 24 eller 72 timmar och om biljetten ska gälla bara i Malmö eller i Helsingborg eller i hela Skåne.

– Vi har märkt att det finns en stor efterfrågan på den här typen av biljetter, både från turister som kommer och besöker Skåne men även från skåningarna själva. Dessutom väljer vi att introducera biljetterna med tanke på att VM i handboll drar igång i Skåne snart , säger Camilla Bunke , försäljningschef på Skånetrafiken.

Både för Malmö och Helsingborg gäller Jojo24/72 i stadszonen och angränsande zoner. Biljetten är giltig 24 eller 72 timmar från köptillfället. Jojo24/72 kan man köpa i Skånetrafikens biljettautomater, på kundcenter och återförsäljare och ombord på regionbussar. Dock finns ingen försäljning ombord på stadsbussarna i Helsingborg och Malmö, detta för att hålla nere kontanthanteringen. Till att börja med finns Jojo24/72 enbart tillgänglig i Skånes två största städer.

– Blir det en stor efterfrågan kan vi tänka oss att sälja Jojo24/72 även i andra skånska städer men vi börjar i de två städer där vi har störst utbud för att se hur det går, säger Camilla Bunke.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094