23948sdkhjf

VDL-order till Nobina

VDL Bus Sweden AB i Hallstahammar ska leverera 25 dubbeldäckare till Nobinas nya Norrtäljetrafik för SL i Stockholms län. Affären är värd över 100 miljoner kronor.
Avtalet innebär ett genombrott för VDL Bus Sweden AB för leverans av bussar för linjetrafik, enligt företagets vd Kenthy Holmgren. VDL Bus Sweden som enskilt företag ökar därmed sin närvaro på den svenska marknaden och tar ett stort kliv framåt i konkurrensen med övriga etablerade leverantörer av linjebussar på den svenska marknaden.

– Avtalet med Nobina är ur strategisk synpunkt ett av de viktigaste som gjorts i företagets historia. Ordervärdet överstiger 100 miljoner kronor, vilket innebär att detta är den hittills största enskilda orden för VDL Bus Sweden AB, säger Kenthy Holmgren .

Bussarna som ska levereras är 25 stycken VDL Synergy Dubbeldäckare till Norrtälje trafiken som Nobina tar över efter Busslink/Keolos Sverige i juni 2011. Dubbeldäckarna har plats för 84 passagerare. Bussarna ska blir en populär pendeltrafik, troligtvis med gratis internetuppkoppling ombord, på linjen mellan Norrtälje och Stockholms city.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156