23948sdkhjf

Kontantstopp på Swebus

Swebus slutar att sälja biljetter ombord på sina expressbussar från och med 1 januari 2011. Nya betalterminaler ombord på bussarna ligger bakom förändringen.
Från och med den första januari 2011 försvinner möjligheten att köpa biljetter ombord på Swebus expressbussar. Tidigare har det varit möjligt att köpa biljetter med betalkort ombord på bussen.

Anledningen är att Europeiska Centralbanken utfärdat nya krav på betalterminaler som börjar gälla från och med den första januari 2011. Swebus befintliga betalterminaler ombord på expressbussarna följer inte de kraven och tas således ur bruk. Idag är det en halv procent av Swebus biljettförsäljning som betalas med kort ombord på bussen.

För att underlätta för resenärerna som enbart har betalkort med sig när de kliver ombord har Swebus bland annat öppnat sin kundsupport dygnet runt. Dessutom har företaget utökat möjligheterna att köpa biljetter under det senaste året med bland annat köp via mobilen samt hos över 500 Pressbyrån- och 7-Eleven-butiker. Möjligheten att köpa biljett ombord med betalkort kommer att finnas kvar på Swebus Flygtransfer-linjer mellan Stockholm och Arlanda samt Örebro, Västerås, Enköping och Arlanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064