23948sdkhjf

Motala sågar tågoperatörer

Motala kommun är beroende av bra möjligheter för tågpendling. Men i dag fungerar det dåligt, framför allt för att de inblandade trafikföretagen inte kan samarbeta enligt kommunledningen.
– Tågpendlare från Motala via Hallsberg har drabbats på ett sätt som är oacceptabelt, detta för att inte trafikföretagen klarar av att samarbeta, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth .

Bland annat gäller inte SJ:s årskort för resor inom ramen för ”Tåg i Bergsslagen”. Och Tågkompaniet väntar inte på försenade SJ-tåg i Hallsberg. Inte minst på den viktiga sträckan Motala-Stockholm är problemen stora för resenärerna som pendlar till jobb och studier.

– Självklart reagerar Motala kommun skarpt på detta. Vi kräver att SJ och Tågkompaniet snarast gör en överenskommelse om att årskort med resplustillägg skall gälla på samma sätt som över allt annars i landet, säger Camilla Egberth och fortsätter:

– En samordning behöver ske så att anslutande tåg inväntarvid försening samt att man justerar tidtabellerna så att byte till/frånStockholm i Mjölby underlättas.

Motala kommun uppmanar också Trafikverket, Samtrafiken och regeringen att påverka de inblandade parterna så att en överenskommelse snarastträffas samt att vidta ytterligare åtgärder för att underlätta interregionalpendling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079