23948sdkhjf

Upphandling i östergötland

Nu är det dags att lämna anbud på busstrafik i Linköpings tätort samt på landsbygdstrafiken till ÖstgötaTrafiken. Handlingarna ska vara trafikhuvudmannen tillhanda senast 27 januari.
Den ena upphandlingen gäller busstrafiken i Linköpings tätort med närområden är en mycket omfattande busstrafik med sammanlagd trafikproduktion om omkring 6 750 000 kilometer per år och 80 fordon i ett paket. Avtalstiden är åtta år totalt men utan möjlighet till förlängning. I upplägget ingår att entreprenören får del av ersättningen i form av resandeincitament. Från andra året ska entreprenören även ansvara för tidtabellplanering för de linjer som omfattas av incitamentet.

Den andra upphandlingen gäller landsbygdstrafik i västra och mellersta Ögergötland med avtalstiden fyra år utan möjlighet till förlängning av kontraktet. Upphandling gäller åtta fordon fördelade på fem paket med stationering i Tjällmo, Godegård, Ödeshög, Österbymo och Horn. Den sammanlagda trafikproduktionen uppgår till 685 600 kilometer per år under det första avtalsåret. För landsbygdstrafiken finns dock inget resandeincitament i avtalet.

Anbud till såväl tätortstrafiken i Linköping som landsbygdstrafiken i Östergötland ska vara ÖstgötaTrafiken till handa senast den 27 januari 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063