23948sdkhjf

Tåginformation via SMS

Tågpendlarna mellan Stockholm och Uppsala kan få trafikinformation direkt till mobilen 10 januari. Om tåget inte går kan pendlaren lägga tid på annat i stället för att hänga på stationen.
För första gången kommer de omkring 10 000 personer som varje dag pendlar mellan Stockholm och Uppsala kunna få sms som berättar om förändringar i tidtabellen. Tjänsten som är byggd av kommunikationsbolaget Wiraya lanseras den 10 januari. Om försöket som kommer att pågå under några månader faller väl ut kommer det även att spridas vidare till resenärer på andra sträckor.

Från och med den 10 januari kommer de omkring 10 000 personer som varje dag pendlar mellan Uppsala och Stockholm och omvänt att kunna få sms som berättar om det har hänt något som påverkar deras resa.

– Det här är spännande, nu hoppas vi att försöket snart ska spridas vidare till fler destinationer, säger Wirayas vd Micha Gottfarb .

– Vi vill underlätta vardagen för alla de människor som varje dag reser mellan Stockholm och Uppsala. Vi valde Wiraya eftersom vi redan hade ett samarbete och de snabbt kunde ordna tjänsten för oss, säger Maria Cederberg som är Chef SJ Contact Center och SJ Resebutiker.

Sms-tjänsten gäller på vardagar mellan klockan halv sex och klockan nio på morgonen samt mellan klockan tre och klockan sju på kvällen. Resenärerna kan enkelt anmäla sig till tjänsten på SJ:s hemsida. Redan idag använder SJ Wirayas telefoni- och sms-tjänst för att informera resenärerna om förändringar i tidtabellen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081