23948sdkhjf

Miljöbiljetter i Jämtland

Länstrafiken i Jämtland inför bisfenolfria biljetter. Därmed slipper bussförarna den annars mycket frekvent hantering av bisfenol i fortsättningen.
Länstrafiken i Jämtland är tidigt ute, troligen först i Sverige, med att införa bussbiljetter fria från bisfenol. Samtidigt görs en ordentlig översyn av risksituationen för busschaufförerna och även av det nya biljettpappret.

– Det känns viktigt att ta larmet om bisfenol på allvar, våra busschaufförer handskas med biljetter hela dagarna. Men vi kan inte bara byta papper och vara nöjda med det, vi måste veta att vi har bytt till ett bättre alternativ, säger Stefan Fredriksson , vd för Länstrafiken Jämtland.

Länstrafiken i Jämtland har köpt in bisfenolfritt papper och initierat ett projekt med syfte att få mer kunskap om riskerna med bisfenol, bedöma eventuella risker med bisfenolfria biljettpapper samt analysera vilka olika alternativ av papper som finns på marknaden.

Projektet som erhållit delfinansiering av Länsstyrelsen startade under december 2010 och beräknas pågå till sista mars 2011. Jegreliusinstitutet för tillämpad Grön kemi driver projektet med hjälp av Justin Jeffs från Verde Invest.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078