23948sdkhjf

Visitnorway öppnar grön hemsida

Visitnorway startar en navigation på sin hemsida för gröna och miljövänliga resor.
Norge satsar stort på miljön och vill göra det enklare för besökare att resa grönt och hitta miljövänliga alternativ bland hotell. Därför lanserade Visitnorway den 7 januari 2011 en navigation på den officiella hemsidan under namnet Grönt resande .

Grönt resande är en smart sökfunktion som gör det möjligt för användaren att snabbt se vilka hotell som är miljöcertifierade i Norge.

Med varumärket Power by nature förknippas redan Norge med natur och miljö – och den nya satsningen är en del av projektet Bærekraftig reiseliv 2015 , som ska bidra till ökad bärkraft för den norska turistnäringen.

– Det är inte så många andra länder som har en liknande sökfunktion när det gäller miljömärkning. Med Grönt resande vill vi gärna vara ett föregångsland, säger Per-Arne Tuftin, vd för Visitnorway.

Han hänvisar till aktuella undersökningar som visar att miljöfrågorna blir allt viktigare för personers val av resmål.

De huvudsakliga certifieringarna som finns med i Grönt resande är Nordiska svanen, Stiftelsen Miljøfyrtårn, ISO 14001 och Ekoturism Norge.

De miljöcertifierade företagen i sökfunktionen pryds alla med en logotyp - i form av en grästuva - på visitnorways hemsida; en symbol lätt att känna igen.

– Det är av största vikt för oss att i än högre grad lyfta fram Norge som en miljövänlig destination, betonar Per-Arne Tuftin.

Hela 60 procent av anställda inom den norska reseindustrin anser dessutom att miljöcertifieringen ger en ökad känsla av kvalitet för kunderna.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14