23948sdkhjf

Rekordmånga ryssar besökte Junibacken

Antalet ryska turister ökar stadigt i Stockholm, detta märks inte minst på Junibacken, ett av de absolut populäraste besöksmålen. Under veckan som gick har antalet ryska besökare på Junibacken slagit alla rekord.
– Vi uppskattar att mer än 80 procent av alla besökare denna period var ryssar, säger Anastasia Nikulina , turistvärd på Junibacken.

– I år har vi försökt boka in så många grupper som möjligt på morgonen innan öppning för att alla ska få plats, så att vi ska slippa neka någon att komma in på grund av platsbrist. Vi är jätteglada och stolta över att ryssarna tycker så mycket om att besöka oss.

Anastasia Nikulina kommer själv från Ryssland och har under förra året hållit kurser i ryska för Junibackens personal för att bättre kunna ta emot besökarna. Hon översätter också alla skyltar, menyer och annat informationsmaterial till ryska.

– De ryska turisterna utgör en viktig del av Stockholms intäkter från turism och vi är glada att vi kan bidra till det fantastiska utbud vi har i Stockholm, säger Ulf Larsson, vd på Junibacken.

Ryssarna firar jul och nyår enligt rysk ortodox tro och har därför ledigt de två första veckorna i januari.

Det är främst Karlsson på taket som ryssarna vill träffa när de besöker Junibacken. Bakgrunden är att en tecknad barnfilm om Karlsson på taket producerades i dåvarande Sovjetunionen på 1970-talet. Sedan dess är Karlsson omåttligt populär i Ryssland.

Junibacken på Djurgården i Stockholm är ett lekfullt museum med barnboken i centrum, där besökarna bland annat får uppleva många av de figurer och miljöer som Astrid Lindgren berättat om i sina böcker.

Junibacken öppnade 1996 och har cirka 400 000 besökare per år och är en av Stockholms mest besökta upplevelseattraktioner för såväl Stockholmare som turister från övriga Sverige och världen.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125