23948sdkhjf

Fortsatt tungt för östgötapendeln

Det är med stor irritation ÖstgötaTrafiken konstaterat att flera avgångar på Östgötapendeln blev inställda 11 januari. Nu ställs nye operatören Deutsche Bahn mot väggen.
– Vi accepterar inte några fler inställda tåg och inte heller de förklaringar vi får varför tågen inte går. De fortsatt inställda avgångarna gör mig fruktansvärt frustrerad eftersom det drabbar våra tågresenärer på ett oacceptabelt sätt. Jag har förståelse för om våra kunders förtroende för oss nu är mycket lågt, säger Paul Håkansson , vd för ÖstgötaTrafiken.

Den planerade översynen av de äldre tågen som gjordes under mellandagarna hade som syfte att åtgärda de fel som fanns på tågen. Så skedde även och ÖstgötaTrafikens tidigare operatör SJ tog sitt ansvar och såg till att fel åtgärdades. Samtidigt fick den nya operatören Deutsche Bahn förutsättningar att tillträda och ta över trafiken. Så sent som fredagen den 7 januari fick ÖstgötaTrafiken en plan och en försäkran från Deutsche Bahn om att tågtrafiken skulle vara igång igår måndag.

I och med den översyn och alla de reparationer som gjorts under mellandagarna, är tågen åter i trafikdugligt skick. ÖstgötaTrafikens krav är därför att alla tåg ska gå och ÖstgötaTrafikens bestämda uppfattning är att förutsättningarna för detta finns. ÖstgötaTrafiken har nu möten på alla nivåer med Deutsche Bahn för att säkerställa sina krav på full trafik och det omedelbart. Smekmånaden med nye tågoperatören tycks definitivt vara över.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062