23948sdkhjf

Musikteman på Göta Kanal-båtarna

Rederi AB Göta Kanal inom Strömma fortsätter utveckla sina kryssningar med inriktning på olika musik- och dryckesteman.
– Det är nödvändigt att utveckla innehållet i kryssningarna för att tillgodose en ny generation resenärers önskemål och krav på sina kanalkryssningar, säger rederichefen Håkan Gullberg .

Förra årets succé Göta Kanal Rock fortsätter i samarbete med bolaget med samma namn. Flertalet av förra årets artister medverkar även i år, men även några nya namn kommer att dyka upp på årets konserter.

Klart är också att Rockbåten i år blir ombord på M/S Diana och där varje kryssning omfattar 3 dagar.

Nytt för i år är att rederiet erbjuder en ny musikkryssning med Taubetema. Gruppen Tira Vento består av en grupp unga avslutningsstudenter från Musikhögskolan i Göteborg, som gör sin egen tolkning av Taube.

I samband med turnén längs Göta Kanal kommer gruppen att lansera sin nya skiva.

Satsningen på samarbete med lokala matproducenter längs Göta Kanal och med vinprovningar i fortsätter och kompletteras med en champagneprovning.

– Vi räknar med att några av världens mer kända vinmakare kommer gästa oss ombord i sommar, säger Håkan Gullberg.

Göta Kanal-rederiet – som utsågs till 2010 års bästa turistupplevelse i Sverige av en jury bestående av internationella researrangörer – ser en stark utveckling av passagerarutvecklingen på såväl den tyska som danska marknaden.

Förra året ökade andelen tyskar med mer än 50 procent och enligt Håkan Gullberg håller denna utveckling i sig även i år.

– Enda smolket i bägaren är att den starka kronkursen kan ha en dämpande effekt på de utländska gästerna, säger Håkan Gullberg.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062