23948sdkhjf

Bergkvarabuss köper VL-Buss

Bergkvarabuss i Kalmar förvärvar det anrika VL-Buss i Vänersborg. VL-Buss har under senare tid dragits med svåra ekonomiska problem och rykten om uppköp har florerat länge.
VL-Buss startades redan 1944 och har sedan dess ingått i familjen Kjellssons ägo. Företaget har under många år utgjort ett av de största och dominerande, privata trafikföretagen i Västra Götaland. Efter en olycklig linjetrafiksatsning för ett par år sedan hamnade bolaget i ekonomiska svårigheter och har under sista tiden drivits av en förvaltare.

Det Bergkvarabuss nu förvärvar är hela beställningstrafiken och reseverksamheten, det vill säga VL-Buss och VL-Resor. Dessa bolag drivs från Vänersborg respektive Göteborg och Landvetter. Beställningstrafiken – framförallt i Göteborgsområdet – är mycket omfattande och kommer att samordnas med Bergkvarabuss verksamhet i området. Reseverksamheten, VL-Resor, kommer att samordnas med l två charterbussarrangörer, Scandorama och Ölvemarks Holiday som ingår i Bergvarabuss intressesfär.

Båda verksamheterna kommer även fortsättningsvis att drivas under separata varumärken. Verksamheten har i sin helhet omsatt cirka 60 miljoner kronor om året. Köpet innebär att nya resurser tillförs. Merparten av medarbetarna bereds fortsatt anställning.

Bergkvarabuss betraktar affären som ett strategiskt förvärv, där bolaget bedömer att betydande synergier kan uppnås. Bergkvarabuss stärker samtidigt påtagligt vår närvaro i en region med god tillväxt och hög potential vilket ska skjuta fram deras position mot den intressanta norska marknaden är en av tankarna. Med förvärvet stärker Bergkvarakoncernen också sin ställning inom den snabbväxande turistnäringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062