23948sdkhjf

Fler poliser = mindre bråk

Stockholms Centralstation har blivit tryggare genom fler poliser, enligt Jernhusen. Antalet incidenter minskade rejält när december 2009 jämförs med samma månad 2010.
Under perioden 11 december 2010 till 7 januari 2011 minskade incidenter som ordningsstörningar på Centralstationen i Stockholm med 68 procent. Detta trots att det har varit mycket fler resenärer på stationen med anledning av de tågförseningar som varit. Den främsta anledning till förbättringen är den ökade synliga närvaron av poliser i City och på Centralstationen.

Jernhusen jobbar ständigt med att öka tryggheten och säkerheten för resenärerna på stationerna. Åtgärder såsom kameraövervakning, bra rutiner med aktiva ordningsvakter och ett nära samarbete med polisen är viktiga faktorer i säkerhetsarbetet på Centralstationen.

– Det vi märkt nu under december och inledningen av januari är att synligheten är mycket viktig. Vi uppskattar och efterfrågar synliga poliser på offentliga platser då det starkt bidrar till trygga platser när incidenter och brott minskar, säger Leif Svensson , säkerhetschef på Jernhusen.

Den ökade polisnärvaron i City beror på det terrorförsök som skedde på Drottninggatan i december 2010.

– Vi hoppas att polisernas synlighet permanentas för att fortsättningsvis få en bättre trygghet. Jernhusen har idag en trygg och säker miljö på Centralstationen och vi jobbar aktivt för att ständigt förbättra arbetet, säger Leif Svensson.

FAKTA/Bråk under helgerna
2009 var det 1146 rapporterade ordningsstörningar under perioden 11 december - 7 januari
2010 var det 372 rapporterade ordningsstörningar under perioden 11 december - 7 januari
Incident = tillfälle då ordningsvakten måste agera mot någon som stör ordning och säkerhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063