23948sdkhjf

Kittelfjäll är snörikast

Kittelfjäll i södra Lappland är just nu den mest snörika bland Sveriges populäraste skidorter.
Enligt SLAO, Svenska Liftanläggningarnas Organisation, är snödjupet i backarna i dag 135 centimeter. Det kan till exempel jämföras med 44 centimeter i Åre och 65 centimeter i Lindvallen/Högfjället.

Kittelfjäll har genom åren varit väldigt snösäkert och den här säsongen är inget undantag. De senaste veckorna har det vräkt ner snö över den lilla fjällbyn och nu är det rejält med snö, både i nedfarterna och i terrängen.

– Vi har haft några fantastiska skiddagar här den senaste tiden, sådana man inte får vara med om så många av varje säsong. Många besökare har varit helt lyriska och pratat om en av sina bästa skidupplevelser någonsin, säger Patrik Bergh, som driver Hotell Kittelfjäll.

Den rikliga snömängden passar också bra i tid för en aktivitet som startar i Kittelfjäll vecka 4, nämligen helikopterskidåkningen.

– Ja, tajmingen är perfekt, säger Patrik Bergh . Det finns ordentligt med orörd snö att nå med helikoptern nu.

Kittellfjäll har länge varit ett populärt resmål för entusiastiska off-piståkare och 37 av ortens 42 nedfarter är också off pist.

Men på senare år har man breddat utbudet. I dag finns också till exempel en barnbacke och bland besökarna märks alltfler familjer.

– Västerbotten Lappland brukar ju kallas för Skidornas Rike och i det riket är Kittelfjäll en av guldklimparna, säger Ulf Figaro , på VästerbottensTurism.

– I Västerbotten Lappland hittar den skidintresserade nu fantastiska möjligheter och det oavsett om man åker utför eller längd.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062