23948sdkhjf

Henriksson till landstinget

Karl Henriksson (KD) blir ny ordförande i färdtjänst- och tillgänglighetsberedning inom Stockholms läns landsting. Tills nu har han varit ordförande i äldreomsorgsnämnden i Huddinge.
Karl Henriksson (KD) har utsetts till ordförande i den nyinrättade Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen i Stockholms läns landsting. Beredningen stödjer Trafiknämnden i beredningen av ärenden gällande färdtjänst- och tillgänglighetsfrågor. Beredningen följer upp ingångna avtal med entreprenörerna och samverkar med handikapp- och pensionärsorganisationerna.

– Den nya beredningen visar hur viktiga vi i Alliansen tycker att tillgänglighetsfrågorna är. Det behövs ett tydligt helhetsansvar för frågor kring färdtjänst, närtrafik och tillgänglighet i kollektivtrafik både på land och vatten. Jag tycker att det ska bli otroligt spännande att få arbeta med de här frågorna, säger Karl Henriksson .

Karl Henriksson har under de senaste fyra åren varit ordförande i äldreomsorgsnämnden i Huddinge. I landstinget har han varit ledamot i en sjukvårdsberedning som arbetat bland annat med funktionshinderfrågor. Han är även ledamot i landstingsfullmäktige och Huddinge kommunfullmäktige samt vice ordförande i äldreomsorgsnämnden i Huddinge. Han har även många års erfarenhet av arbete inom kollektivtrafiken i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079