23948sdkhjf

Strejkvarsel i tunnelbanan

Syndikalisterna rasar mot MTR som driver Stockholms tunnelbana. Nu varslar DSTS tunnelbanan om strejk som kan utlösas i början av februari.
Enligt syndikalisterna, en fackförening helt utanför LO och TCO, är förhållandena olidliga inom Stockholms tunnelbana. De anställda får inte gå på toaletten och jobbar sextimmarspass utan rast, enligt organisationen DSTS som organiserar syndikalister anställda i tunnelbanan. Fackliga protester har mötts av tystnad, därför återstår bara att varsla om strejk, enligt DSTS.

Hur många av tunnelbanans tågförare som är anslutna till DSTS har rt-forum.com ännu inte lyckats ta reda på, alltså är det svårt att bedöma vilken omfattning strejkvarslet kommer att få om och när det utlöses. Men inte heller MTR tycks veta hur det ligger till med antalet DSTS:are – företaget har begärt att få listor över vilka som ska strejka.

MTR:s förhandlingschef Pierre Sandberg anser att DSTS krav är praktiskt omöjliga att tillmötesgå. Men han vill ändå påtala att MTR vill komma tillrätta med flera av de frågor som DSTS väckt under konfliktens inledande skede. Därför vill MTR också att DSTS i stället för att hota med strejk sätter sig ner och diskuterar fram en lösning tillsammans med företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063