23948sdkhjf

TRAFIKFORUM fördjupar bevakningen av taxi

TRAFIKFORUM – Nordens ledande facktidning för persontrafik – utökar nu bevakningsområdet till att även omfatta taxinäringen. TRAFIKFORUM har knutit till sig journalisten Tomas Carlquist, som i varje utgåva i en egen sektion av tidningen kommer att rapportera om nyheter och andra aktuella händelser inom taxisektorn.
Tomas Carlquist har mångårig erfarenhet av transportjournalistik, bland annat från branschtidningarna Taxi Idag och Taxitidningen.

– TRAFIKFORUM bevakar sedan tidigare busstrafik, spårtrafik och annan kollektivtrafik som till exempel skolskjutsar, sjukresor och färdtjänst, säger Anders Karlsson , chefredaktör för TRAFIKFORUM. Vi har i viss utsträckning sedan tidigare en bevakning av taxinäringen. Av det skälet är det ett naturligt steg för oss att nu fördjupa bevakningen av taxisektorn. Taxi är en självklar del inom persontransporter och kollektivtrafik och står för en betydande andel av till exempel skolskjutsar, sjukresor och färdtjänst. Dessutom är taxi en viktig länk för tåg- och fygresenärer som färdas till och från järnvägsstationer, flygplatser och andra trafikknutpunkter. Det fnns även ett antal taxiföretag som också bedriver busstrafik samtidigt som det fnns ett antal bussbolag som även kör taxi.

Bevakningen av taxisektorn omfattar bland annat branschfrågor, upphandlingar, lagar, regler, fordon, betalsystem, mobil IT, tra?kplaneringssystem, kringtjänster och tillbehör.

TRAFIKFORUM inleder bevakningen av taxisektorn från och med nr 1/2011 som kommer ut den 18 februari. TRAFIKFORUM finns även på plats med egen monter och redaktionell bevakning vid de Taxiforum-konferenser som äger rum i Sundsvall den 27–28 januari och i Falkenberg den 4–5 februari.

– Vi är mycket glada över att vi har kunnat rekrytera Tomas Carlquist som redaktionell medarbetare och hälsar honom varmt välkommen i gänget, säger Anders Karlsson. Tomas har en mångårig erfarenhet, gedigen kunskap och ett brett kontaktnät inom taxisektorn.

Tipsa gärna TRAFIKFORUM om nyheter, evenemang och annat som vi kan rapportera om i tidningen. Tomas Carlquist nås via tel:023-663 00 00, 0706-63 00 00 eller via mail: tomas.carlquist@mentoronline.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063