23948sdkhjf

Direktbuss till flyget

Flygbussarna lanserar SuperShuttle – minibussar där flera resenärer delar skjuts direkt hemifrån till flyget. Resan har ett fast pris som är betydligt lägre än taxi.
Från februari är den nya tjänsten tillgänglig i norr- och västerort för resor till och från Arlanda, men inom kort ska hela Stockholmsområdet omfattas.

– Vi vill lära svenskarna att samåka. Många tycker att det är för dyrt med taxi men för långt till bussen. SuperShuttle tar busshållplatsen hem till resenären och erbjuder delad skjuts till flyget för betydligt lägre pris än taxi, säger Mikael Danielsson , affärschef för SuperShuttle.

SuperShuttle är från början ett amerikanskt koncept. Verksamheten startade 1983 som ett alternativ till taxi, som ansågs dyrt och otryggt. I dag reser årligen över åtta miljoner resenärer med SuperShuttle när de ska till och från flyget. Tjänsten finns även i Frankrike.

– Genom att fler väljer bort taxi eller egen bil och i stället delar skjuts till flyget minskar både kostnaden och klimatbelastningen. Dessutom drivs SuperShuttle precis som alltfler Flygbussar med biobränsle från raps, säger Mikael Danielsson

Till en början sätts tio minibussar i trafik i kommunerna norr och väster om Stockholm, men inom kort ska hela Stockholmsområdet betjänas. Logistiksystemet är toppmodernt för att resenärer från samma geografiska område ska kunna hämtas med en och samma minibuss. Bokningarna görs på webben eller på telefon.

FAKTA/SuperShuttle:
* Samåkning i minibussar till/från Arlanda flygplats.
* Resan bokas på webben eller per telefon på 0771-10 10 60.
* Miljöbilar för upp till 8 passagerare.
* Alltid fast pris.
* Tjänsten erbjuds i Danderyd, Järfälla, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby samt Stockholms västerort: Bromma, Hässelby, Vällingby, Rinkeby, Kista, Spånga och Tensta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078