23948sdkhjf

Fuskmisstanke avbryter trafikupphandling

Länstrafiken i Jämtland AB avbryter upphandlingen ”Samhällsbetalda persontransporter i Härjedalens kommun 2011” efter misstanke om att en anställd suttit på två stolar.
Det har under fredagen den 21 januari kommit Länstrafiken i Jämtlands län till kännedom via
Härjedalens Kommun att en anställd vid Länstrafiken under sin uppsägningstid mellan 11 november 2010 till 30 november 2010 i sin blivande nya roll har tagit kontakt med en leverantör, med fråga om eventuellt samarbete inför en kommande upphandling av ”Samhällsbetalda persontransporter i Härjedalens Kommun 2011”.
Detta har skett utan Länstrafikens kännedom och har genomförts helt och hållet på den vid tidpunkten anställdes eget initiativ.
- Detta anser Länstrafiken strider mot sin roll som opartisk upphandlare och den vilja om god upphandlingssed som bolaget har, säger Stefan Fredriksson, vd i Länstrafiken i Jämtlands Län AB. Därför väljer Länstrafiken i Jämtlands Län AB i samråd med Härjedalens Kommun att avbryta den pågående upphandlingen ”Samhällsbetalda persontransporter i Härjedalens Kommun 2011”.
Länstrafiken kommer omedelbart förbereda en ny upphandling på aktuellt område och aktuell trafik. Länstrafiken kommer även omedelbart att se över sina rutiner i samband med att personal i ledande ställning väljer att avsluta sin tjänst för att undvika att liknande situationer uppstår igen.
- Länstrafiken i Jämtlands län AB beklagar det som inträffat och hoppas på fortsatt förtroende, säger Stefan Fredriksson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062