23948sdkhjf

MP sågar MTR-varsel

När SL ska rusta upp den gröna linjen av Stockholms tunnelbana mellan Gullmarsplan och Hagsätra hotar MTR att säga upp ett hundratal anställda. Kortsiktigt, anser Miljöpartiet.
Miljöpartiet tycker att det är en alltför kortsiktig lösning som kan ge ökade kostnader och andra problem när upprustningen är klar. Miljöpartiet vill därför att Trafiknämden på sitt möte i dag ska begära information om hur MTRs långsiktiga personalstrategi ser ut.

– Det är orimligt att säga upp personal på grund av ett renoveringsarbete som ska pågå i ett par månader. Det kan leda till att kompetens försvinner och att det blir svårt att komma igång igen med den normala tunnelbanetrafiken när upprustningen är klar. För ett antal år sedan hade pendeltågen svårt att komma i trafik på grund av förarbrist. Det tog flera år för den dåvarande entreprenören att återbesätta tjänsterna med lokförare. Hög personalomsättning kan dessutom ge ökade kostnader på sikt, säger Yvonne Blombäck , gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Stockholms läns landsting.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063