23948sdkhjf

Ledarskifte i Rica Hotels

Rica Hotels grundare och ägare Jan E. Rivelsrud överlåter i juni rollen som styrelseordförande i Rica Hotels till nuvarande koncernchef Ole-Jacob Wold.
Ny koncernchef blir Fredrik Utheim, som i dag är verkställande direktör för Rica Hotels AB i Sverige.

– Jag är glad över att Ole-Jacob Wold vill ersätta mig som styrelseordförande, säger 71-årige Jan E. Rivelsrud .

– Vi har arbetat tillsammans sedan 1977 då Rica-kedjan bara var två år gammal. Nu vill jag ta det lite lugnare, men jag fortsätter i styrelsen och kommer att arbeta med utveckling av nya projekt.

Under ledning av Rivelsrud och Wold har Rica Hotels vuxit till en kedja med 50 hotell, 2 400 anställda på hel- och deltid och en omsättning på omkring 2,4 miljarder norska kronor under 2010. Kedjan har även 25 franchise hotell.

– Det har varit en fantastisk utveckling, säger 58-årige Ole-Jacob Wold .

Han betonar att hotellbranschen är under snabb utveckling och annonserar både nya hotell och modernisering av klassiska Rica-hotell de kommande åren.

Fredrik Utheim (45) efterträder Wold som koncernchef. Även han har många års erfarenhet i Rica där han har gått från deltidsjobb som servitör under studietiden via restaurangchef, hotelldirektör och regionschef till nuvarande befattning som verkställande direktör för Rica Hotels AB i Sverige.

– Jag är stolt över att få överta rodret efter Ole-Jacob Wold och ser fram emot att lyfta Rica ytterligare tillsammans med våra många duktiga medarbetare. Att vara känd som Det goda värdskapet är en inspirerande och utmanande målsättning, säger Fredrik Utheim, som också har hotellutbildning från USA.

Rica Hotels är i dag helägt av familjen Rivelsrud. Jan E. Rivelsruds tre barn är alla engagerade i företaget och i styrelsearbetet.

Jan Erik Rivelsrud (32) arbetar i koncernen som direktör för det nya hotellet Rica Hotel G20 i Grensen i Oslo. Jan Erik Rivelsrud kommer även att ägna mycket av sin tid till nya projekt.

Skandinaviens största privatägda hotellkedja grundades av Jan E Rivelsrud och Prins Carl Bernadotte 1975.

Rica Hotels erbjuder i dag mer än 70 hotell på fler än 50 destinationer i Norge och Sverige, vart och ett med sin egen personliga prägel och samtliga med ett värdskap utöver det vanliga.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062