23948sdkhjf

Gothia Cup får handikappklass

Till sommarens Gothia Cup kommer en ny klass att presenteras – en klass som vänder sig till fotbollsspelare med utvecklingsstörning från hela Europa.
Klassen kan arrangeras tack vare Kim Källström. Han tog kontakt med Gothia Cup och förklarade att han gärna vill sponsra en klass för spelare med utvecklingsstörning.

– Jag vill gärna ge barn och ungdomar med en utvecklingsstörning en chans att få spela fotboll på samma sätt som jag själv fått, säger Kim Källström . Det här är något jag funderat på och velat göra under många år.

– Den som inspirerat mig till detta är min farmor som arbetade med barn och ungdomar med utvecklingsstörning under en lång tid. Min vilja är att så många som möjligt skall få chansen att ta del av den gemenskap och glädje som fotbollen ger. Att delta i världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup, är ett minne för livet!

Klassen kommer att kallas Kim Källström Trophy och blir en sjumannaturnering med mixade lag. Kim Källström spelar i dag i Lyon och har ett förflutet i BK Häcken. Han har också varit med och vunnit Gothia Cup som ungdomsspelare.

Turneringen blir en del av Gothia Cup och sker i samarbetet med Special Olympics. En internationell organisation som enbart riktar sig till ungdomar med detta handikapp.

– Vi är jätteglada och det känns som ett riktigt kul samarbete, säger Jonatan Sandberg , Sports Director för Special Olympics Sweden.

Gothia Cup är världens största fotbollsturnering för ungdomar och samlar varje år 35 000 spelare från hela världen.

– Vi på Gothia Cup är mycket entusiastiska och laddade inför den nya klassen. Stödet från Kim är fantastiskt och gör det möjligt för fler internationella lag att delta, säger Roger Andersson , marknadsansvarig på Gothia Cup.

– På så sätt kommer klassen att bli en naturlig del av hela turneringen. Att få möta lag utanför Sverige är också en av många positiva händelser som gör Gothia Cup så unikt.

Gothia Cup pågår 17-23 juli. Kim Källströms Trophy spelas 17-21 juli.

Gothia Cup är världens största och mest internationella ungdomsturnering i fotboll. Varje år deltar över 1 500 lag från närmare 70 nationer.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063