23948sdkhjf

Bussarbetsgivarna startar bussförarkampanj

Nu mobiliserar Bussarbetsgivarna för att upplysa och locka ungdomar till den nya gymnasieutbildningen för bussförare. Från och med i morgon lördag startar en landsomfattande radio- och annonskampanj.
Den nya bussförarutbildningen kommer finnas på cirka 30 skolor runt om i landet och ett gott argument för att välja denna utbildning är att jobb direkt efter gymnasiet i det närmaste är 100 procent garanterat.
Behovet av bussförare är stort redan i dag och kommer dessutom öka de kommande åren. Orsaken till detta är ett kommande större generationsskifte, en expanderande bransch samt en efterfrågad utökad kollektivtrafik som en del av klimatpolitiken.
Från lördag 29 januari och en vecka framöver sänds radiospotar i radiostationer i stora delar av landet och speciellt i de områden där det finns en gymnasieskola som erbjuder bussförarutbildningen från hösten 2011.
Bussarbetsgivarna har också annonsering i tidningen Metros riksupplaga måndag 31 januari. Gemensamt för radioreklamen och Metro-annonsen är att lyssnaren respektive läsaren uppmanas att gå in på www.bussforare.nu för att få mer information. På www.bussforare.nu finns bland annat information om de gymnasieskolor som erbjuder bussförarutbildningen.
Bussarbetsgivarna är arbetsgivarförbundet för landets busstrafikföretagare. Bussarbetsgivarna arbetar bland annat med att säkerställa bra rekryteringsmöjligheter för medlemsföretagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063