23948sdkhjf

M: Dubbdäck räddar liv

Två M-riksdagsledamöter presenterar en utredning om att dubbdäcksförbudet inte har några mätbara positiva hälsoeffekter samtidigt som dubbdäck minskar dödsolycksrisken med 42 procent.
Riksdagsledamöterna Ulf Berg (M) för Dalarna och Lars Beckman (M) för Gävleborg kan nu presentera en ny unik undersökning som Riksdagens Utredningstjänst (RUT) genomförde i december 2010. Den visar att dubbdäcksförbudet, som införts i vissa städer, inte har några mätbara positiva hälsoeffekter.

I september 2010 presenterade Trafikverket en studie som undersökte effekten av dubbade och odubbade vinterdäck i dödsolyckor med personbilar under vinterperioden. Studien visade att valet av vinterdäck har stor betydelse för trafiksäkerheten. Dubbdäck minskar risken för en dödlig olycka med hela 42 procent, jämfört med odubbade vinterdäck.

Måndag 31 januari presenterar riksdagsmännen sin RUT-undersökningen i sin helhet på företaget Vianor AB i Gävle. Under den presentationen deltar även Anders Karpesjö, vd för Däckspecialisternas Riksförbund samt platschef Göran Hallqvist på Vianor AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078