23948sdkhjf

Taxipriserna tydligare

1 februari införde regeringen nya regler för tydligare taxipriser. Prisinformationsdekalen som sitter i och på taxibilar blir tydligare med de nya reglerna.
– Syftet med de nya reglerna är att taxiresenärerna på ett enkelt sätt ska kunna ta till sig prisinformationen och lätt förstå taxan för sina resor. Den tidigare informationen upplevdes som svårläst och obegriplig av många kunder. Det är bra att det nu blir mer tydligt och enkelt för resenären att uppskatta priset för sin resa, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd .

Det är sällsynt med återkommande relationer mellan förare och kund. Därför har det varit lätt att utnyttja kundens kunskaps- och förhandlingsunderläge. Med en tydlig och lättförståelig prisinformation ökar resenärernas förtroende för taxi som transportmedel.

FAKTA/Reglerna om taxipriser
De nya reglerna, som finns i 6 kap i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:192) om taxitrafik, innebär att taxiföretagen får börja använda de nya prisinformationsdekalerna den 1 februari 2011, men under en övergångsperiod fram till och med den 30 april 2011 får nuvarande dekaler finnas kvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079