23948sdkhjf

Viking Lines grundare får eget vin

Viking Lines vinsortiment för 2011 innehåller flera spännande och exklusiva nyheter. En nyhet som sticker ut i år är Gunnar's Reserve – ett vin som är producerat och framtaget speciellt för Viking Line och tillägnat Viking Lines grundare, sjöfartsrådet Gunnar Eklund.
Viking Line uppdaterar årligen sin vinlista. I år finns över 100 viner från hela världen på listan. Flera av vinerna säljs endast på Viking Line.

Sedan år 2007 presenterar Viking Line även ett specialproducerat vin under etiketten winemaker's selection for Viking Line . Det är ett vin som är framtaget i samråd med Viking Lines vinråd och som säljs med ensamrätt på Viking Lines restauranger och taxfreebutiker.

Årets specialproducerade vin har tagits fram i samarbete med den australienska vinmakaren Dean Hewitson och har fått namnet Gunnar's Reserve tillägnat rederiets grundare, sjöfartsrådet Gunnar Eklund.

– Jag ser varje år fram emot att presentera den nya vinlistan och både svenska och finska vinentusiaster har upptäckt viket bra utbud av vin vi har på båtarna både i restaurangen och i taxfreebutikerna, säger Pekka Rajala , restaurangchef på M/S Mariella och ordförande i Viking Lines vinråd.

– Jag är glad över årets samarbetspartner Dean Hewitson som producerat ett fantastiskt vin exklusivt för oss på Viking Line.

I ntresset för vin växer stadigt, det märks tydligt i Viking Lines försäljningsstatistik. Från 2006 till 2010 har försäljningen av vin på Viking Lines fartyg ökat från 1 900 000 liter till 2 630 000 liter.
Winemaker's selection för Viking Line.

Gunnar's Reserve är en Shiraz av årgång 2008 från vindistriktet Barossa Valley i Australien. Druvorna som har skördats för hand på äldre vinrankor till Viking Lines exklusiva vin kommer inte att finnas i några andra viner. Vinet har lagrats i två år på ekfat, upplagan består av 8000 buteljer och kostar 151 kronor per flaska.

Hewitson är ett litet kvalitetsvinhus som tillverkar vin på ett traditionellt sätt. Förutom årets unika samarbete med Viking Line tillverkar man vinet Old Garden Mourvedre på druvor från gårdar planterade redan år 1853, även det finns med i årets vinsortiment från Viking Line.

Tidigare samarbetspartner för winemaker's selection for Viking Line har varit, Dirk Niepoort, Francois Lurton, Oliver Humbrecht och Gerard Bertrand.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094