23948sdkhjf

Rezidor tecknar avtal för ryska hotell

Rezidor Hotel Group, ett av världens snabbast växande hotellföretag, har tecknat avtal för två nya Park Inn by Radisson-anläggningar i samarbete med Regional Hotel Chain (RHC), en av Rezidors viktigaste utvecklingspartners i Ryssland.
Park Inn Volgograd och Park Inn Nizhny Novgorod kommer att ha 150 rum vardera och ska enligt planerna öppna under 2013.

– Vi utökar vår gemensamma pipeline med ytterligare två anläggningar. Ryssland är en av våra nyckelmarknader för framtida utveckling och erbjuder fantastiska tillväxtmöjligheter för vårt unga och dynamiska mellanklassvarumärke Park Inn by Radisson, säger Kurt Ritter , Rezidors koncernchef och vd.

Under 2009 tecknade Rezidor och RHC ett strategiskt utvecklingsavtal med åtagandet att bygga upp en kedja med upp till 20 Park Inn-hotell i Ryssland.

Det första hotellet öppnade förra året i Kazan, och Park Inn Astrakhan står näst på tur att öppna under det andra kvartalet 2011. Ytterligare projekt inkluderar Park Inn Sochi City Centre, Park Inn Voronezh och Park Inn Yaroslavl.

Förutom 150 moderna och bekväma rum kommer Park Inn Nizhny Novgorod att erbjuda en restaurang som är öppen hela dagen, en lobbybar samt mötesrum. Hotellet kommer att ha ett utmärkt läge i Nizhny Novgorods stadskärna med utsikt över Okafloden.

Nizhny Novgorod är Rysslands fjärde största stad och ligger 40 mil nordöst om Moskva. Staden har en stark industriell och kommersiell efterfrågan att stå på, och tack vare en pittoresk stadskärna och ett antal olika historiska monument är staden även ett stort inhemskt turistmål (men den saknar fortfarande internationella hotell).

Beläget 85 mil söderut kommer Park Inn Volgograd att erbjuda liknande faciliteter med 150 rum. Hotellet ligger bara några minuter från den centrala tågstationen, i hjärtat av den historiska staden som grundades 1589 med namnet Tsaritsyn.

Staden fick senare erkännande som centrum för ett handelsområde och utvecklades till en viktig flodhamn och kommersiellt centrum under 1800-talet. Därefter fick staden namnet Stalingrad och den etablerades som ett industriellt nav och omlastningscentrum med tåg och flodbåt.

I dag är staden känd som Volgograd och har vuxit till en större industriell stad - med varvsindustri, oljeraffinaderi, stål- och aluminiumtillverkning, maskintillverkning och kemikalieproduktion som dess främsta arbetsgivare och alstrare för efterfrågan på hotell.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064