23948sdkhjf

Cirkustema på Viking Line

På Sportlovet förvandlas en del av Viking Lines fartyg till cirkus. Då bjuder skeppskatten Ville Viking in till Ville Viking's magical circus och fartygen fylls med cirkusartister, popcorn samt lekar och mingel för barnen.
Under sportlovsveckorna 8-10 2011 blir cirkus det genomgående temat för aktiviteter riktade till barnfamiljer ombord på alla Viking Lines fartyg.

Redan i terminalen och vid landgången möts barnen av minglande cirkusartister och trollkonstnärer. Fartygens lekrum fylls med cirkusleksaker som trollerilådor, trollspön och utklädningskläder.

Det arrangeras frågesport och andra tävlingar för barnen. På samtliga fartyg visas dockteater och det hålls cirkuslekskola där barnen får prova på olika cirkuskonster.

Det spelas två olika familjeföreställningar i Fun Club per kryssning (fyra på Helsingfors-kryssningarna) med clown eller trollerikonstnärer. Programvärden förvandlas till cirkusdirektör som presenterar artisterna.

– Vi vill skapa känslan av en gammaldags cirkus med allt från lekfull musik på positiv till doften av popcorn, säger Kimmo Selenius underhållningschef på Viking Line.

– Cirkusnumren kommer att presenteras av pompösa cirkusdirektörer och barnen kan själva inspireras och lära sig en del konster i cirkusskolan.

I restaurangen dukas det upp en egen barnbuffé med många favoriter så som hamburgare, spagetti med köttfärssås och glass.

Förutom Ville Vikings cirkus fylls fartygen även av andra aktiviteter för barnen som godisbingo, knattedisco, skattjakt och ansiktsmålning. Utbudet varierar något mellan de olika fartygen.

Nytt för i år är gratis barnpassning kvällstid (1,5 timme) för barn från tre år på Helsingforsfartygen.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078