23948sdkhjf

Lindvallen firar 5 år

För 50 år sedan gick startskottet för dagens Lindvallen. Det var den 11 februari 1961 som Pensionat Lindvallen invigdes och utförsåkningen blev snart en naturlig del av Lindvallen - idag en av Sveriges mest besökta skiddestinationer.
Jubileumsfirandet pågår under en hel vecka, fylld av aktiviteter, tävlingar, specialerbjudanden och underhållning.

Lindvallen i Sälen har gjort en lång resa under sina 50 år som turistdestination.

Det hela startade med Pensionat Lindvallen som drevs av makarna Bertil och Elisabeth Lind, tillika Lindvallens grundare. Pensionatet hade 61 bäddar och en restaurang, något att jämföra med dagens 5 895 bäddar och en mångfald restauranger.

Namnet Lindvallen härstammar från den fäbod som varit i Lindgårdens ägo sedan 1500-talet. I dag är Pensionat Lindvallen omvandlat till restaurang Lammet & Grisen.

– Lindvallen är en skiddestination under ständig utveckling. Under mina dryga 30 år inom företaget har jag haft förmånen att få uppleva allt från när liftsystemen och backarna byggdes ut på 80-talet till invigningen av Experium 2009, där för övrigt alla som fyller 50 år under 2011 får gratis inträde under jubileumsveckan, säger Jonas Mareniusson , Destinationschef Lindvallen/Högfjället, SkiStar Sälen.

Förutom veckoprogrammet Valles Värld bjuder jubileumsveckan på en hel del andra aktiviteter, tävlingar och underhållning.

Höjdpunkten på födelsedagsveckan är lördagen där gästerna välkomnas till en jubileumstävling med ett stort exklusivt prisbord, ett tårtkalas i Gustavbacken, jubileums-afterski med Mojje samt chans att gratis prova på Experiums Flowrider(r) under några timmar. Se aktivitetskalender längst ner.

Milstolpar i Lindvallens historia:

1961 — Pensionat Lindvallen som drivs av makarna Lind invigs.
1967 — Första backen öppnas, cirka 1 000 meter lång och med en fallhöjd på 200 meter. Första liften öppnas.
1980 — En utbyggnation för 27 miljoner står klar med bland annat flera nya backar och liftar. Totalt i Lindvallen finns då en boendekapacitet på 1 060 bäddar och Lindvallen är med det störst i landet.
1986 — Lindvallen firar 25 år.
1997 — Lindvallen AB förvärvar Tandådalen & Hundfjället AB.
2009 — Experium i Lindvallen invigs. Experium är en unik upplevelseanläggning med bland annat äventyrsbad, spaanläggning, restauranger, bowling och 3D—bio. Experium är öppet året runt.
2011 — Lindvallen har 5 895 bäddar. Även under sommarperioden är aktivitetsutbudet stort.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11