23948sdkhjf

Idre Fjäll bygger nytt

I december 2011 kommer två nya liftar och en topprestaurang att stå färdigt på Idre Fjäll.
Hela projektet är en investering på totalt 90 miljoner kronor och innebär också att en ny nedfart byggs och tre stycken förlängs i skidområdet Ost.

Till vintern 2011/2012 kommer ett ombyggt skidområde växa fram på Idre Fjälls ostsida när en knapplift och kopplingsbar 6-stolslift byggs.

Den nya 6-stolsliften kommer att ta skidåkarna snabbare och bekvämare upp till toppen än tidigare.

Samtidigt skapas det roligare och bättre skidåkning anpassad efter dagens skidutrustning genom att dalstationen i Ost flyttas till en ny plats längre ner och mer i fallinjen.

– Att kontinuerligt utveckla den alpina skidåkningen på Idre Fjäll är jätteviktigt eftersom det är den absolut största reseanledningen, säger Joacim Johansson , vd på Idre Fjäll.

Samtidigt som skidåkningen utvecklas byggs även en topprestaurang med över 200 restaurangplatser på toppen av Idre Fjäll.

– Restaurangen har redan fått förfrågningar på att ta emot bröllopssällskap så vi märker att den är efterlängtad, säger Joacim Johansson.

Byggnationen av liftarna, toppstugan, skidbackarna och snösystemet påbörjas den 2 maj och kommer att stå klart till säsongsstarten 2011/2012.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156