23948sdkhjf

Billigare skoltrafik i Hagfors

Värmlandstrafik har genomfört en upphandling av skoltrafiken i Munkfors/Hagfors och Säffle som totalt ger besparingar på cirka 3,7 miljoner kronor årligen enligt Värmlandstrafik.  
Avtalen för alla tre kommunerna kommer att börja gälla från höstterminens start 2011 till december 2014. I Munkfors/Hagfors handlar det om en besparing på cirka 3 miljoner kronor per år. En av flera anledningar till de minskade kostnaderna är bygget av Älvstrandens Bildningscenter i Hagfors som gör det lättare att planera trafiken och anpassa fordonen effektivare.

– Jag är oerhört nöjd med resultatet av upphandlingen. Det känns bra att skolskjutskostnaden minskar. Minskade kostnader för skolskjuts innebär att rationaliseringar inom kommunens verksamheter kan ske i mindre omfattning, säger Mikael Dahlqvist , kommunalråd i Hagfors.

I Säffle handlar det om en besparing på drygt 700 000 årligen. Värmlandstrafik avser att skriva kontrakt för den nya trafiken efter 15 dagar. Under den tiden finns det möjlighet att överklaga upphandlingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062