23948sdkhjf

Resekortet inte längre gratis

För att få ner antalet kastade resekort börjar ÖstgötaTrafiken nu att ta betalt för själva Resekortet. Därmed kommer fler att återanvända sina resekort är fäörhoppningen.
Allt för många av de nya resekorten återuppladdas aldrig utan hamnar sannolikt i soporna helt i onödan. Korten kan laddas om ett stort antal gånger och har en lång hållbarhet. Genom att ta betalt för själva kortet hoppas vi att fler ska se sitt resekort som en värdehandling och vara rädd om det.

– Vi har väntat i ungefär ett år med att ta betalt för resekorten, dels för att alla skulle hinna byta in sina gamla kort kostnadsfritt och dels för att vi vill få igång bankkortsbetalningen ombord på våra landsbygds- och expressbussar. Nu ser vi att väldigt många kort fortfarande går åt och det känner vi är oroväckande med tanke på miljöaspekten, säger Sylvia Rydström , informationschef vid ÖstgötaTrafiken.

Sedan det nya Resekortet introducerades har drygt 500 000 kort laddats upp. Det betyder teoretiskt sett att varje östgöte har minst ett resekort. I och med att man kan ladda olika biljetter på samma kort behöver många som tidigare hade två kort för olika biljetter idag bara ett resekort. På så sätt är miljöbesparingen större med det nya kortet än med det gamla.

Kostnaden för kortet tas ut i samband med att man behöver ladda ett nytt kort med reskassa eller biljett. Under en lång period då alla tidigare kort behövt bytas ut mot det nya Resekortet, har korten varit gratis. Priset för kortet är 20 kronor och det är det samma i en Quickomat, hos ett försäljningsombud, ombord på fordon där man kan betala med bankkort och i automaterna på spårvagnar och pendeltåg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125