23948sdkhjf

Lettland får första foursquare-sidan

Rigas turistbyrå, LIVE RIGA, har skapat den allra första lettiska foursquare-sidan på internet. Riga sällar sig därmed till ett sällskap bestående av storstäder som exempelvis New York och London.
Städerna använder sig av sidorna i syfte att informera besökare om turistattraktioner, underhållning, restauranger och andra spännande möjligheter.

För närvarande är Riga den enda staden i Centraleuropa och Baltikum med en egen sida på foursquare.

Rigas sida på foursquare innehåller en mängd förslag och rekommendationer på besöksvänliga platser samt upplevelser i Lettlands huvudstad. Sidan har redan fler än 1 500 registrerade användare från hela världen och över 100 nya förslag har skapats.

Dagligen tillkommer ett tiotal nya sevärdheter och platser som anges på kartan och adderas till i listan över attraktioner – inte bara av hundratals besökare från hela världen utan också av foursquares medarbetare vilka upparbetat ett samarbete med LIVE RIGA.

Foursquare är världens mest populära sociala nätverk när det kommer till att markera positioner på sin mobiltelefon.

Användare markerar platser de besöker – klubbar, restauranger, barer, museer, utställningshallar, butiker – föreslår dem för kompisar och ger tips på vad man kan göra.

Ibland refererar inte markeringarna till den specifika platsen utan syftar till platser i närheten som är värda ett besök. På mindre än två år har antalet användare av sociala medier ökat till mer än fem miljoner över hela världen.

Webbadressen för LIVE RIGA på foursquare: http://foursquare.com/liveriga.

Information om RIGA Tourism Development Bureau (RTDB):

Stiftelsen RIGA Tourism Development Bureau (RTDB) registrerades i Lettlands företags-register den 28 oktober 2009. RTDB grundades av Rigas stadsfullmäktige, det nationella flygbolaget airBaltic , det lettiska Hotell- och Restaurangförbundet samt den lettiska Resebyråföreningen (Alta).

RTDB arbetar för att främja turism, marknadsföring utomlands och vad Riga har att erbjuda turister. Rösträtten i RTDB innehas till 70 procent av Rigas stadsfullmäktige, medan övriga grundare har 10 procent vardera.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11